Barion Pixel
2018. október 15.

Kigyulladt Renault - ismeretlen állt meg segíteni a bajban lévő nőnek az M86-oson

Füstölni kezdett egy Győr felé tartó Renault motortere az M86-os autóúton Vát közelében. Az autót vezető hölgy megállt és felnyitotta a motorháztetőt, ekkor csaptak fel a lángok.

Az asszony nagyon megijedt a vasárnap délutáni tűzesetnél, a személyes tárgyait, iratait az út szélére szórta az autóból, közben próbált segítséget kérni az arra járóktól.
 
r1
 
Nem kellett sokáig próbálkoznia. Megállt egy magyar rendszámú személyautó, a sofőrje pedig egy oltókészülékkel szállt ki a járműből. Az izgalom legkisebb jele nélkül elfojtotta a lángokat, közben elmesélte, hogy nemrégiben az ő autója is kigyulladt elektromos zárlat miatt, emiatt szerzett be oltókészüléket az autójába, de nem gondolta, hogy ilyen gyorsan használnia is kell.
 
Ekkor már úton voltak a tűzoltók is a helyszínre. Az ismeretlen férfi ezután közölte, hogy neki sietnie kell és mire a kigyulladt autó tulajdonosa feleszmélt, addigra már el is hajtott a helyszínről.
 
r2
 
-Így utólag is szeretném megköszönni neki, amit tett. Olyan ideges voltam, hogy szinte azt sem tudtam, mit csinálok. A nyugalma azonban jó hatással volt rám. Mire a tűzoltók kiértek, addigra újból füstölt valami, de miközben egy sugárral hűtötték a motorteret elmondták, hogy az ismeretlen segítsége nélkül a tűz az egész autóra átterjedhetett volna. Nagyon hálás vagyok a segítségéért.
 
r3

Az oltás és műszaki mentés ideje alatt egy sávon haladhatott a forgalom Győr felé az M86-os autóúton, a Magyar Közút terelőkúpokkal, fényjelzéssel, táblával jelezte a veszélyt, ennek ellenére most is jócskán akadt olyan autós, aki lassítás nélkül, 100 kilométeres tempó felett hajtott el a helyszín mellett.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.