Szerző: 112Press 2019. december 21.

Két vadmalacot ütött el egy Chevrolet a váti erdőnél, a 88-as főúton

Sárvár irányába tartott egy Chevrolet személyautó szombaton este, amikor két termetes vaddisznó és hat vadmalac szaladt át az úton.

 

 
 
A jármű vezetőjétől megtudtuk, hogy esett az eső és a vadveszély miatt amúgy is óvatosan közlekedett az erdei szakaszon, azonban váratlanul átszaladtak előtte a vadak. A férfi egy pillanatra elgondolkodott azon, hogy jobbra az árokba kormányozza gépkocsit, de aztán inkább a malacok felé húzta a kormányt.
 
88_as_2
 
A Chevrolet két vadmalaccal ütközött, amelyek az autó alá szorultak. Amikor a férfi letolatott róluk, akkor az egyikről kiderült, hogy még él, ez a malac lekúszott az úttestről, de csupán néhány méterre jutott. A sofőr értesítette a rendőrséget, akik hívták az illetékes vadásztársaságot.
 
88_as_6
 
A kiérkező vadász szabadítja majd meg a súlyosan sérült vadmalacot a szenvedéseitől.
 
88_as_1
 
Jelenleg egy sávon haladhat a forgalom a 88-as főút érintett szakaszán.
 
88_as_8
 
Azt már mi tesszük hozzá, hogy bármilyen kegyetlenül is hangzik, az adott szituációban a sofőr a legjobb döntést hozta. Ha az ottani mély árokba kormányozza az autót, akkor a jármű komoly megrongálódása mellett saját testi épségét is kockáztatta volna a férfi. Szintén nagyobb anyagi kárral járt volna, ha a két felnőtt állatot üti el. Az egyik legkockázatosabb választás pedig az lett volna, ha sofőr balra, a szemből érkezők sávja felé rántja a kormányt és frontálisan ütközik egy érkező járművel.
 
88_as_9
 
A sofőr elmondta, hogy nagyon sajnálja az állatokat, ha tehette volna elkerüli a balesetet.
 
Olvasónk jelezte, hogy a közeli vasúti átkelőnél nem sokkal korábban szarvasok rohantak át az úttesten. A Vas megyei erdőknél nem ritka az ilyen látvány, ahogyan a vadbalesetek sem.
 
88_as_4
 
Ezen a szakaszon ütötték el a nagy túlélő szarvast is, amely három lábbal és egy aganccsal  élt évekig, illetve rendőrautó is szenvedett itt vadbalesetet .
 
Megjegyzés: a címlapképünkön látható tárgy a malac mellett egy közlekedésbiztonsági eszköz, "villogó pogácsa", amit a rendőrautó kiérkezéséig helyeztünk az elütött vad mellé, hogy az érkező járművek ne hajtsanak át a sötétben, esőben csak nehezen észlelhető fekvő vadon. A villogó eszköz messziről is jól látszik és figyelmezteti a járművezetőket a veszélyre. Akkor sincs baj, ha egy autó áthajt az eszközön, mivel úgy tervezték, hogy ilyen erőhatásokat még kibírjon.
 

Két vadmalacot ütött el egy Chevrolet a váti erdőnél, a 88-as főúton 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.