Barion Pixel
2024. február 22.

Két ráfutásos baleset egyidőben, Szombathelyen - egy Fiat autómentő és egy VW vezetője hibázott

Egy autómentő és egy személyautó vezetője volt figyelmetlen, a két sofőr későn vette észre az előttük lassító járműveket. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Egy Peugeot személyautó haladt a Dolgozók útján Sé irányába, amikor a sofőr forgalmi okból lassításra kényszerült.

Lassító Peugeot-nak hajtott egy VW Szombathelyen, a Dolgozók útján

A mögötte érkező Volkswagen vezetője ezt későn vette észre és már hiába taposott a fékbe, belehajtott az előtte haladó autóba.

Lassító Peugeot-nak hajtott egy VW Szombathelyen

Az ütközésnél személyi sérülés nem történt. A baleset okozója nem a saját autóját vezette, de mellette ült a tulajdonos is. A nő bocsánatot kért a figyelmetlenségéért és sajnálta a történteket, a felelősségét azonnal elismerte.

A sofőr nem a saját autóját vezette, a tulajdonos mellette ült a balesetkor

A törmeléket a Magyar Közút munkatársa takarította fel. Nem alakult ki nagyobb torlódás.

Lassító Peugeot-nak hajtott egy VW Szombathelyen

Autómentő hajtott személyautóba

Közben a 86-os főúton, Szombathely határában is hasonló karambol történt a BPW kamion alkatrészeket árusító boltja előtt. Körmend irányába tartott egy Fiat autómentő. A járművet vezető fiatalember későn észlelte az előtte forgalmi okból lassító járműveket és belehajtott egy Fiat személyautóba, amit egy Volswagennek lökött.

A Fiat autómentő sofőrje későn vette észre az előtte forgalmi okból lassító Fiat személyautót a 86-os főúton, Szombathely határában

Személyi sérülés itt sem történt, de Körmend irányába nagy torlódás alakult ki. Beállt a 86-os főút és a Körmendi úton a Szent Quirinus útig torlódtak a járművek, a 86-os főúton „eltorlaszolt” körforgalom miatt. (Ezért időnként Ják felé sem tudtak kihajtani a járművek.)

A Fiat egy balra kanyarodó autó miatt lassító kocsisor végén haladt a 86-os főúton

Ahogyan az már több korábbi esetben is történt, ezúttal is egy személyautó akart balra kanyarodni a 86-os főútról a 2x1 sávos úton az Acsádi Ignác utca felé. Közben a körforgalomból kihajtók még jellemzően gyorsítanak, nem számítva arra, hogy ismét megáll előttük a forgalom.

A sor elején a VW kisebb rongálódással megúszta a balesetet

A hasonló szakaszokon egy-egy kanyarodósáv kiépítése sok hasonló balesetet megelőzhetne és a balra kanyarodók nem állítanák meg a forgalmas főút egyik sávjának forgalmát.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.