Szerző: 112Press 2020. január 17.

Kanyarodó Toyotának hajtott egy Volkswagen Gencsapátiban

A felek nem tudtak megegyezni abban, ki volt a felelős, ezért igazságügyi szakértő érkezett a helyszínre.

A Kőszeg felől érkező Toyota vezetője a gencsapáti Hunyadi János utcában balra akart bekanyarodni, egy kocsibeállóra.  A Toyota már megkezdte a manővert, amikor a Volkswagen nekiütközött az autó oldalának, a bal hátsó ajtónál.
 
g9
 
Személyi sérülés nem történt, viszont a felek nem tudtak megállapodni abban, ki a felelős a balesetért.
 
g7
 
A Toyota vezetője azt állította, hogy belenézett a tükörbe kanyarodás előtt és kitette az irányjelzőjét és már kanyarodott, amikor hallotta a másik autó fékezett kerekének a hangját.
 
g11a
 
A Volkswagent vezető fiatalember azzal érvelt, hogy ő már előzésben volt és nem látta az irányjelzőt.
 
g5a
 
Végül igazságügyi szakértő érkezett a helyszínre, aki műszeres fékpróbát végzett a Volkswagennel, amiből a jármű sebességét is meg lehet állapítani a nyomokkal összevetve. A VW -n nyári gumi volt.
 
g12a
 
Kikerülték a rendőrautót
 
A műszeres fékpróba idejére a rendőrség lezárta az érintett útszakaszt. Először egy Opel vezetője "nézte el" a lezárást. A rendőr rádión szólt a másik oldalon záró társának, hogy állítsa meg a rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyó autóvezetőt. Ez meg is történt és információnk szerint a sofőr bírsággal folytathatta útját.
 
Kikerülték a rendőrautót
 
De miközben a rendőr az Opel vezetőjét megállította, addig a sávban álló rendőrautó mellett jobbról is el akart hajtani egy jármű és csak az erőteljes "Állj!" felszólításra "vette észre" a fizikai útakadályt.

Ha a sofőr behajt, akkor ő is a fékpróba kellős közepén találhatta volna magát, akár úgy is, hogy szembe hajt vele egy autó.

Kanyarodó Toyotának hajtott egy Volkswagen Gencsapátiban
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.