2019. október 28.

Kanyarodó köztutas autónak ütközött egy előzésben lévő VW kisáruszállító Vasszécsenyben

A Csempeszkopács felől érkező közutas teherautó balra akart bekanyarodni Vasszécseny belterületén, amikor egy kocsisort előző VW nekiütközött a bal hátuljának. A balesetben senki sem sérült meg.

Kanyarodó közutas autó hátuljának ütközött előzésben lévő VW Vasszécsenyben

Rendőri irányítás mellett haladhatott a forgalom a Vas megyei településen.

 
Egy szemtanú elmondása alapján a Magyar Közút sor elején haladó teherautóján villogott a sárga figyelmeztető fény és a jármű használta az irányjelzőjét. A Volkswagen kisáruszállító a sorban a harmadik volt, egy személyautót és egy kamiont előzött Vasszécseny belterületén, mielőtt ütközött a mellékútra bekanyarodó teherautó hátuljával.
 
v9
 
A baleset helyszínén 50 km/óra a megengedett, azonban a sor ennél lassabban haladt a lekanyarodó jármű miatt. Úgy tudjuk, hogy a közutas autón szállított táblákat kellett volna felállítani a település határában, a sofőr azonban úgy döntött, hogy nem akadályozza a forgalmat a 87-es főút szélén állva, hanem félreáll a teherautóval a mellékútra és onnan viszi vissza a táblát.
 
v4
 
A közutas autó mögött haladó kamion vezetője méltatlankodott és mutogatott a lassító teherautó miatt, a baleset után pedig továbbhajtott.
 
A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. Az biztos, hogy ha a Volkswagen már előzésben volt, akkor a teherautó nem kezdhette volna meg a kanyarodást, de ilyenkor fontos az időtényező is, a lassan kanyarodó teherautó hátuljának ütközött a VW, így a rendőrség vizsgálja, hogy már kanyarodott a teherautó az előzés megkezdésekor, vagy a már előzésben lévő autó elé kanyarodott?
 
v6
A balesetben senki sem sérült meg, a főúton kisebb torlódás alakult ki.

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.