Barion Pixel
2023. március 06.

Fellökte a kerékpárost a kanyarodó Suzuki Szombathelyen

Mindkét félnek zöldet mutatott a lámpa. A kerékpárúton haladó kerékpáros egyenesen haladt volna, de egy jobbra kanyarodó autó elütötte.

A mentő kivizsgálásra kórházba szállította azt a szabályosan közlekedő kerékpáros férfit, akit egy Suzuki lökött fel a szombathelyi Zanati út és a Vépi út kereszteződésében.

Az egyenesen haladónak van elsőbbsége a kanyarodóval szemben

A belváros felől érkező kerékpáros egyenesen haladt volna tovább a kerékpárúton a zöld jelzésnél, amikor a Zanati útról szintén zöld jelzésnél jobbra kanyarodott egy Suzuki személyautó. A kanyarodó jármű számára kiegészítő sárgán villogó lámpa jelzi a kerékpáros és gyalogos forgalmat.

Kanyarodó Suzuki lökött fel egyenesen haladó kerékpárost

A gépkocsi a jobb elejével ütközött a kétkerekűvel, amitől a biciklis az aszfaltra zuhant. Mivel a csuklóját fájlalta, ezért mentőt hívtak hozzá és kivizsgálásra kórházba szállították.

A jobb elejével ütközött a Suzuki az előtte szabályosan áthajtó biciklinek

A gépjárművezetők részéről viszonylag gyakori hiba, hogy zöld jelzésnél kevés figyelmet fordítanak az úttal párhuzamosan haladó kerékpárútra. A mostanihoz hasonló esetben az egyenesen haladó kerékpárosnak van elsőbbsége a kanyarodó gépjárművel szemben.

Kanyarodó Suzuki lökött fel kerékpársávon egyenesen haladó kerékpárost


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.