Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2022. szeptember 19.

Járdán tekerő biciklis ütközött udvarból kihajtó Nissannal - közös megegyezéssel mindenki ment tovább, de a biciklis megsérült

Tanulságos baleset történt a szombathelyi Bolyai János utcában. Egy kisebb ütközést követően mindkét fél folytatta az útját, de nem sokkal később a biciklisnek erősen fájni kezdett a lába, így a munkatársa mentőt hívott.

Iskolaudvarból hajtott volna ki a Bolyai János utcára egy Nissan személyautó. Az autót vezető nő lassan gurult és még csak az autó orra lógott rá a járdaszakaszra, amikor a menetirány szerint balról érkező kerékpáros nekiütközött a gépkocsi elejének.

Udvarból kihajtó Nissannak ütközött járdán tekerő kerékpáros Szombathelyen

 
A biciklis nő elesett, a pedálkar pedig beleállt a lökhárítóba. Az ijedt sofőr és a szintén ijedt kerékpáros megbeszélték, hogy a kerékpáros nem sérült meg -  erre az autó vezetője többször is rákérdezett -, majd megállapodtak abban, hogy mindenki folytatja az útját, nem hívnak rendőrt és mentőt sem, mert nincs rá szükség.
 
Udvarból kihajtó Nissannak ütközött járdán tekerő kerékpáros Szombathelyen
 
Az autós elhajtott, a kerékpáros pedig tolta a kétkerekűt, mivel az első kerék annyira eldeformálódott, hogy nem lehetett közlekedni a járművel.
 
A biciklijét toló nő felhívta a munkatársát, hogy nem tudja folytatni a munkát a biciklivel és egyre jobban fáj a lába. A munkatárs mentőt hívott és a nőt kivizsgálásra kórházba szállították.
 
Udvarból kihajtó Nissannak ütközött járdán tekerő kerékpáros Szombathelyen
 
A rendőrség megkeresésére az autó vezetője is visszatért a baleset helyszínére. Mivel mindkét fél egybehangzóan állította, hogy az ütközés után közös megegyezéssel folytatta mindenki az útját, így nem merült fel a segítségnyújtás elmulasztása.
 
A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
 
Udvarból kihajtó Nissannak ütközött járdán tekerő kerékpáros Szombathelyen
 
Mi pedig azt tanácsoljuk, hogy hasonló esetben a gépjármű vezetője mindenképpen ragaszkodjon ahhoz, hogy bejelentsék az esetet a 112-es segélyhívó számon és a helyszínen várják meg a kiérkező mentőket, vagy rendőröket. Ezzel sok későbbi kellemetlenséget lehet elkerülni.

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.