Szerző: 112Press 2019. július 17.

Ismét lerepült a félsorompó a 87-esen - magyar kamion törte le

A gyengített sorompórudak nem okoznak komoly kárt a járművekben (sőt, gyakran minimális látható nyom marad csak) és talán ennek is köszönhető, hogy sokan meg sem állnak, hanem tovább hajtanak a sorompótörés után, hátha megússzák.

Nincs minden fénysorompóban kamera, de egyre több átkelőben telepítenek ilyen berendezéseket, amik a hibajelzést (a törést) követően elmentik a baleset előtti és utáni másodperceket.

 
A 87-es főúton, Szombathely határában éppen nincs ilyen kamera, viszont a reggeli esetnek volt szemtanúja. Olvasónk már a piros jelzés miatt megállt, amikor az M86-os felől érkező, magyar cég jelzését viselő kamion vezetője lassítás nélkül áthajtott a vasúti átkelőn. A félsorompó időközben leereszkedett volna, de azt a kamion ponyvája letörte és a csapórúd az út szélére zuhant. A kamion lassítás nélkül tovább hajtott, olvasónk szerint talán nem is vette észre a sofőr, hogy mi történt.
 
s8
 
A rendőrség ilyen esetekben ismeretlen tettes ellen, közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt indít nyomozást és az esetek nagy részében elő is kerül az elkövető.
 
s4
 
Archív videó-összeállításunkban sorompót törő motoros és kamionok láthatók, Vas megye útjain.
 
s7

 

Hazamehetett a vonatbalesetet szenvedett  sofőr
 
Hétfőn beszámoltunk egy vasúti balesetről, ami Szombathely határában történt. Beszéltünk az autó vezetőjével, akit már kedden kiengedtek a kórházból és második születésnapjaként tartja majd számon július 15-ét.
 

 

A férfi elmondta, hogy a földúton érkezett az átkelőhöz, azaz gyakorlatilag párhuzamosan haladt a sínekkel, a vonat előtt. Tényleg lassan ment, a sínek után akart gyorsítani, de a mozdony lehajította az átkelőből. Az utolsó emléke az a férfinek, hogy lehajtott napellenző alatt kinézett a sínre, a vonat azonban a háta mögül érkezett.
 
sardi-er1
 

Többen megkérdőjelezték, hogy a férfi maga szállt ki az autóból, de elmondta, hogy valóban így történt, a szemhéja vérzett és a háta fájt. A kórházban kiderült, hogy az egyik csigolyája is megrepedt, így sérülése nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülés, ami kórházi bent tartózkodást nem igényel, így már tegnap hazatérhetett.

Letört sorompórúd helyreállítása Szombathely határában
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.