Barion Pixel
2017. december 25.

Járdára hajtott, majd fának ütközött az ittas sofőr által vezetett Nissan Szombathelyen

A Nissan vezetője egy körforgalomból próbált kihajtani, de elvesztette az uralmát a járműve felett. Az összetört autóból kiszállva azt bizonygatta akadozó nyelvvel a segítségére sietőknek, hogy ő okozta a balesetet.

DSC_6345

"Mata részeg volt, teljesen be volt állva. A saját lábán szállt ki a roncsból, de nem tudott stabilan állni" - így jellemezte egy szemtanú azt a 30 év körüli szombathelyi férfit, aki akár mázlistának is tarthatja magát, amiért nem egy órával később próbált hazajutni, amikor az éjféli misére igyekvők ott gyülekeztek, ahol ő ívet húzott a járdára az autója kerekeivel.

 

 

Karácsony estéjén az  Óperint utcából érkező Nissan a Kálvária út felé folytatta volna az útját, vagy legalábbis arrafelé sikerült kihajtani a körforgalomból, igaz a manőver nem sikerült tökéletesre. Az autó már sodródva ugratott fel a járdára egy villanyoszlop mellett, elcsúszott egy fa és a köré épített kő perem mellett, majd éppen csak érintette a templom kerítésének oldalát, mielőtt földig hajtott volna egy út szélére ültetett fát, aminek leborotválta a koronáját. (A fácska törzse ezután visszaállt.)

DSC_6350

A Nissan még mindig nem vesztett eleget a sebességéből, így visszatért a Kálvária utcába, ahol egy parkoló autó melletti fának ütközött. Ez a fa már elég erős volt ahhoz, hogy megállítsa az autót. Azonnal emberek siettek a bajba jutott sofőr segítségére, aki a saját lábán szállt ki az autóból.

DSC_6358

-Én voltam! Én voltam! - mondta akadozó nyelvvel, majd amikor kiderült, hogy hívják a mentőket és a rendőrséget, akkor hozzátette - Nem kell megoldom!

DSC_6352

A kiérkező mentők megvizsgálták a balesetet szenvedett férfit, aki csak könnyű sérülést szenvedett, de további vizsgálatokra kórházba szállították, ahol vérvétel is várt rá, hogy megállapítsák, mennyi alkoholt fogyasztott.

DSC_6387

A helyszínelés idejére teljesen lezárták a Kálvária utca érintett szakaszát, a forgalmat elterelték.

A baleset előtt nem sokkal kívántunk nyugodt, békés karácsonyt olvasóinknak és bíztunk benne, hogy valóban nyugodtan telnek az ünnepek, de ez most nem jött be. Az elmúlt három évben december 24-én este nem történt komoly baleset a vasi megyeszékhelyen.

 

 

 

Járdára hajtott, majd fának ütközött az ittas sofőr által vezetett Nissan




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.