2017. szeptember 28.

Figyelmetlen autós ütközött ittas kerékpáros kétkerekűjével Sitkén

A mellékútról érkező kerékpáros járművének már csak a hátsó kereke "lógott ki a főútra", amikor a Celldömölk felé tartó személyautó ütközött a biciklivel. A kerékpáros férfi nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

DSC_9560

Nem lesz egyszerű a felelősség megállapítása annál a balesetnél, ami Sitkén történt szerdán, esti szürkületben a Kossuth utca és a Kossuth utca kereszteződésében. (Nem elírás!)

A Kossuth utcában történt a baleset (Forrás: Google Maps)

A mellék-Kossuth utcából érkező kerékpáros férfi az étteremhez akart áttekerni a 834-es főúton (Kossuth utca) és az első kereke már a kocsibehajtón volt, amikor az érkező, az úttest jobb szélére húzódva közlekedő Toyota személygépkocsi nekiütközött a hátsó kerekének,  a kerékpárt ezzel visszaperdítve az autó oldalának.
 

DSC_9558

A sötét ruhában kerékpározó férfi információink szerint nyolc napon túl gyógyuló, súlyos lábsérülést szenvedett, a mentők kórházba szállították. A balesetet a rendőrség vizsgálja. A kerékpárosra elsőbbségadás kötelező tábla vonatkozott és ittasan tekert át a főúton. A személyautót vezető férfi kérdésünkre azt mondta, nem látta a kerékpárost, aki viszont addigra már majdnem átért az úttesten.

DSC_9556

A biciklis sötét ruhában volt, azonban a kerékpár kerekein voltak fényvisszaverő prizmák. (Fotóinkon a hátsó keréken nem láthatók prizmák, ezek ugyanis az ütközéskor küllővel együtt leestek, a segítők a bicikli csomagtartójára helyezték ezeket a baleset után. Fényképeinken a falnak támasztott biciklinél a bakancs alól villan ki a prizma a csomagtartón.)
 

DSC_9554

A helyszínelés ideje alatt nem volt szükség útlezárásra. 

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.