Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség / 112Press 2022. április 06.

Ittasan vitte el főbérlője Fordját - pénzbüntetést és eltiltást kaphat a balesetet okozó ukrán férfi

Az ittas férfi engedély nélkül vitte el a főbérlője autóját, de azzal nem jutott messzire. Súlyos sérüléssel találtak rá egy mezőgazdasági út mellett, az árokban. Most emeltek vádat ellene.

A balesetről korábban részletesen beszámoltunk.

A Sárvári Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal az ukrán  férfival szemben, aki a vád szerint 2021. márciusában a főbérlője gépkocsiját engedély nélkül vitte el.

Ittasan vitte el főbérlője autóját az ukrán férfi - súlyosan megsérült a balesetben

A vádlott az autóval Ölbő közelében egy kavicsos úton megcsúszott, a vízelvezető árokba hajtott, ahol egy fatuskónak ütközött, majd az autó az oldalára borult. A sofőr a balesetben súlyos sérüléseket szenvedett el, a rendőri intézkedés során pedig kiderült, hogy enyhe fokban ittasan vezette a személygépkocsit.

Ittasan vitte el főbérlője autóját az ukrán férfi - súlyosan megsérült a balesetben

A Sárvári Járási Ügyészség pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

Bódultan vezetett autót eltiltás hatálya alatt

A Szombathelyi Járási Ügyészség bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége és járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2021. augusztusában, Szombathelyen annak
ellenére vezetett személyautót, hogy őt a szabálysértési hatóság – engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt – 12 hónapra eltiltotta a közúti járművek vezetésétől. A férfi a vezetés előtt a vezetési képességre hátrányosan ható szert, amfetamint is fogyasztott.

A Szombathelyi Járási Ügyészség pénzbüntetés és (ismételt) közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Oszlopoknak hajtott Kőszegen az ittas sofőr


A Kőszegi Járási Ügyészség ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2022. januárjában, Kőszegen enyhe fokban ittasan és a megengedett sebességet túllépve vezette a személygépkocsiját. A vádlott ittassága miatt nem tudta az úttesten tartani a gépjárművet és azzal az útpadkának, majd egy lámpaoszlopnak csapódott.

Az ittas sofőr ennek ellenére az autóval továbbhajtott és egy – az úttest másik oldalán elhelyezett – oszlopnak is nekiütközött. A Kőszegi Járási Ügyészség pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Kőszegi Járásbíróság fog dönteni.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.