Barion Pixel
Szerző: Debreceni Járási Ügyészség 2020. január 21.

Ittas volt a forgalommal szemben tekerő, halálra gázolt kerékpáros Polgáron - vádemelés

Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emeltek vádat azzal a férfival szemben, aki elgázolt egy ittas kerékpárost Polgáron. Az ütközés után a megengedettnél nagyobb sebességgel közlekedő Audi még 30 méteren vitte magával az elütött férfit.

A Debreceni Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondtalan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki Polgáron ütközött egy kerékpárossal.

A vád szerint a huszonkét éves vádlott 2019. március 29-én, 20 óra 30 perc körül, a sebességhatárt túllépte, mintegy 60 km/h sebességgel közlekedett autójával Polgár belterületén.

Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Haladása során észlelte, hogy vele szemben, a kanyarodó forgalmi sávban kivilágítás és fényvisszaverő mellény nélkül, a közúti forgalommal szemben közlekedik egy kerékpáros.

A vádlott lassító fékezést hajtott végre, majd hangjelzést adott a sértettnek, aki a kürt hallatán áttért a vádlott forgalmi sávjába, ahol összeütköztek. A sértett a kerékpárjával együtt a gépkocsi motorháztetőjére esett, majd több, mint 30 méter megtétele után az aszfaltra zuhant.

A baleset következtében az erősen ittas állapotú, huszonnégy éves sértett olyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A baleset a vádlott többszörös KRESZ szabályszegése miatt jött létre és a sértett halála is ezzel összefüggésben következett be. Ha az autóvezető betartotta volna a megengedett 50 km/h sebességet és a veszélyhelyzetre azonnali, intenzív fékezést végzett volna, a baleset bekövetkezése elmaradt volna.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy emellett a járásbíróság a vádlottat végleges hatállyal tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.