Barion Pixel
Szerző: Bács-Kiskun MRFK 2021. július 10.

Hamis rendszámú Opellel okozott halálos balesetet az ittas ukrán férfi - befejeződött a vizsgálat

Az férfi ittasan ült a volán mögé és kocsioszlop előzésébe kezdett. A 2020. októberi bugacpusztaházi balesetben a vétlen sofőr súlyosan megsérült, utasa meghalt. Az ittas okozónak az állcsontja törött el. A nyomozás lezárult, az okozó azóta is letartóztatásban várja a tárgyalását.

A helyszíni szemle adatai, valamint a nyomozás megállapításai szerint egy ukrán állampolgár közlekedett az 54-es számú főúton egy Opellel. A sofőr egy járműoszlop előzésébe kezdett, azonban nem győződött meg arról, hogy a szembejövő forgalmi sáv olyan távolságban szabad, hogy a manővert biztonságosan hajtsa végre, így későn vette észre a szemből érkező Toyotát. Ekkor megpróbált visszatérni a saját forgalmi sávjába, ám megcsúszott, és a kocsi nekiütközött a szabályosan haladó autósnak.

A Toyotában utazó asszony életét vesztette, a vétlen sofőr súlyosan megsérült

A baleset következtében a Toyota sofőrje súlyosan sérült, míg utasa, egy 66 éves nő a helyszínen életét vesztette. A vétkes autóvezetőnek eltört az állcsontja.

A szemle során kiderült, hogy az ukrán állampolgár a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, így őt vér-vizelet mintavételre előállították, majd őrizetbe vették. Az igazságügyi szakértői vélemény igazolta az ittasság tényét, ezért a jelenleg is letartóztatásban lévő gyanúsítottat az egyenruhások halált okozó, ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntettének gyanúja miatt kihallgatták.

Figyelmetlenül kezdett előzésbe az ukrán férfi - egy halott és két súlyos sérült a végeredmény

A rendőrök azt is megállapították, hogy az Opelre egy másik jármű hatósági jelzését tették rá, így a 31 éves külföldi férfit egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettével is gyanúsítják.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai az ügy vizsgálatát befejezték. A keletkezett iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.

Az okozó súlyosan megsérült, Opeljére másik jármű rendszámát szerelte fel

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

A vétlen autójában az utas meghalt, a sofőr súlyosan megsérült

A rendőrség nem győzi hangsúlyozni, hogy hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a vezetés megkezdése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan autóba, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.