Szerző: Vas Megyei Főügyészség /Fotó: 112Press 2020. március 20.

Idős gyalogost elgázoló nő és bódultan, eltiltás hatálya alatt motorozó férfi ellen emeltek vádat

Későn vette észre és a gyalogátkelőhelyen gázolt el egy idős nőt a Ford vezetője Szombathelyen. Egy másik esetben bódultan, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt motorozott egy férfi Sárváron. Mindkét személlyel szemben vádat emeltek.

A Szombathelyi Járási Ügyészség közúti baleset okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki gyalogost gázolt el 2019. augusztusában Szombathelyen, a Kiskar utcában.

DSC_0608

A vádirat szerint a vádlott az Óperint utca irányába közlekedett, amikor az idős sértett megkezdte az átkelést a Kiskar utcát keresztező egyik zebrán. A vádlott későn vette észre a neki jobbról balra átkelő, már 4,4 métert megtevő sértettet, akit a személygépkocsi bal elejével elütött.

DSC_0630

A sértett súlyos sérülést szenvedett a balesetben.

DSC_0618

A Szombathelyi Járási Ügyészség pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Bódultan, járművezetéstől eltiltva motorozott - felfüggesztett börtönt javasolt az ügyészség

A Sárvári Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette, kábítószer birtoklásának vétsége és bódult vezetés vétsége miatt emelt vádat egy rovott múltú férfival szemben.

A vádirat szerint a jogosítvánnyal nem rendelkező, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt álló vádlott marihuána és gyógyszer fogyasztását követően, 2018. novemberében bódult állapotban közlekedett Sárváron a segédmotorjával. A közúti ellenőrzés során a rendőrök marihuánát találtak a vádlott ruhájában.

A vádlott továbbá leszerelte egy személygépkocsi hátsó rendszámtábláját 2019. júliusában. A rendszámtábla úgy került vissza az autó tulajdonosához két hét elteltével, hogy a vádlott azt eldobta a tulajdonos háza előtt.

A Sárvári Járási Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását, valamint a próbaidő tartamára pártfogó felügyelet elrendelését indítványozta a rovott múltú vádlottal szemben.

Gyalogátkelőhelyen ütött el idős asszonyt egy Ford Szombathelyen
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.