Barion Pixel
Szerző: 112Press 2021. december 02.

Frissítve: Holttestet találtak a Gyöngyös-patakban, az MSH mögött Szombathelyen

Vízben fekvő férfi miatt riasztották a tűzoltókat csütörtökön reggel a dr. Pável Ágoston sétányra, Szombathelyen. Az életének megmentésére esély sem volt.

Frissítés  (10:00): Elszállították a 65-70 év körüli férfi holttestét a dr. Pável Ágoston sétányról, a rendőrség feloldotta a lezárást. 

Szalaggal zárta le a területet a rendőrség a holttest elszállításáig

A helyszínen látottak alapján a rendőrség azonosította azt a helyet, ahol a férfi átmászott a korláton, feltehetőleg onnan zuhant az egyébként sekély, 30-40 centiméter mély, köves aljú patakba, amiből nem tudott kimászni.

A férfi eddig tisztázatlan okból  mászott át a korláton, majd a 30-40 centiméter mély patakba esett

A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit.

Meghalt a vízbe eső férfi Szombathelyen

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Gyöngyös-patakból már több holttestet is kiemeltek az elmúlt években. Idegenkezűség gyanúja egyik esetben sem merült fel. Vízbecsúszás történt szimpla balesetként, vagy rosszullét után, illetve zavart, bódult állapotban is.

Korábban írtuk: Információnk szerint egy járókelő vette észre a vízben fekvő férfit a Deák Ferenc utca és a dr. Pável Ágoston sétány kereszteződéséhez közel, a Pelikán park és az MSH közötti területen.

Holttestet találtak a Gyöngyös patak medrében, Szombathelyen

Szombathelyi tűzoltók vonultak a test kiemeléséhez, azonban mire kiértek, addigra a helyszínre érő rendőrök partra emelték a sekély, kb. 30-40 centiméteres vízben fekvő holttestet.

Holttestet találtak a Gyöngyös patak medrében, Szombathelyen

A mentők is vonultak, azonban a férfi újraélesztésére nem volt esély.

Holttestet találtak a Gyöngyös patak medrében, Szombathelyen

Azt egyelőre nem tudni, hol és miért került a vízbe a férfi, vagy mi okozta a halálát. Hamarosan helyszíni szemle kezdődik.

Holttestet találtak a Gyöngyös patak medrében, a Pelikán park mellett Szombathelyen

A holttest felfedezésének közelében híd található. Úgy tudjuk, hogy az nem alkalmas arra, hogy hajléktalanok húzzák meg magukat alatta. 2016-ban a belvárosban egy híd alatt lakó férfit találtak meg holtan a patakban. Az elmúlt években több holttestet is találtak a Gyöngyös-patak szombathelyi szakaszán. (A már említett 2016-ban pl. három embert emeltek ki a patakból, különböző időben.)  Egyik esetben sem merült fel az idegenkezűség gyanúja.

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.