Szerző: Szegedi Járási Ügyészség 2020. január 29.

Hetekig magára hagyta élelem nélkül a kikötött kutyáját egy férfi

A Szegedi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állítja azt a Szeged környéki férfit, aki a kutyája éheztetésével és tartásával okozott különös szenvedést az állatnak.

A megalapozott gyanú szerint a Szeged környéki faluban élő férfi 2019 nyara óta egy másik faluban dolgozott, és csak havonta., az év vége felé kéthavonta járt haza. Ennek ellenére a kutyáját kikötve tartotta, élelmezéséről, vízzel történő ellátásáról nem gondoskodott több héten keresztül. A kutyát végül 2019. október 9-én az önkormányzat dolgozói vitték el és gondoskodtak ideiglenes elhelyezéséről.

Ez a bánásmód alkalmas volt arra, hogy az állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, állapota a senyves, vagyis a legsúlyosabb kategóriába volt sorolható, tömegcsökkenése az ideális testtömeghez viszonyítva több, mint 60 %-os volt. Amennyiben a kutyát nem emelték volna ki a környezetéből, úgy néhány napon belül elpusztult volna. A tartós kikötés megakadályozta az állat táplálékkeresési ösztönét, nagyban hozzájárult állapotához, éhezése és szomjazása különös szenvedést okozott a kutyának.

A járási ügyészség a vádlottat állatkínzás bűntettével vádolja.

A járási ügyészség a férfit gyorsított eljárás keretében állítja bíróság elé.

Címlapképünk illusztráció.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.