Barion Pixel
Frissítve: 2018. február 09.

Jákfai állatkínzó a bíróságon - lopással és garázdasággal is vádolják (videó)

Moha, a sharpei kutya nem élte túl a verést, amit tulajdonosa egy gereblyével, később pedig egy vasrúddal hajtott végre. A boncolás szerint az állat a fejét ért csapásokba pusztult bele. A tulajdonosnak más vétségek miatt is felelnie kell.

Csütörtökön délelőtt megkezdődött a „jákfai állatkínzó” S.P. tárgyalása a Sárvári Járásbíróságon. A férfi ellen több ügyben is emeltek vádat, többek között lopás és felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt. A bíróság számos tanút hallgatott meg az esetek kapcsán.

DSC_5430

A bíró felolvasta az I. számú tanú vallomását, ő volt az, aki telefonjával felvette a kutya bántalmazását, majd CD-re írta és eljuttatta az állatvédőknek. A vallomásban elmondja, hogy a láncra kötött kutya a földön feküdt és visított, miközben a gazdája egy botszerűséggel ütlegelte. A tanú többször rá is kiabált a vádlottra, hogy „Mit csinálsz!? Miért van erre szükség?”, de a vádlott a felszólításokról nem vett tudomást. A vallomás szerint S.P. erősen ittasnak tűnt a kutya veréskor. A felolvasott iratból kiderül, hogy az I. számú tanú azért nem tett lépéseket ez esetben, mivel fél a férfitől, közel lakik hozzá és félti a családját.

A halálra vert kutya

Fotó: Fekete István Állatvédő Egyesület Facebook oldala

Tanúként többek között meghallgattak állatvédőket, akik intézkedtek a kutya ügyében és a helyszínre mentek a bejelentés másnapján. Rádi Mercédesz civil állatvédő tanúvallomásában elmondta, hogy 2017.03.31-én névtelen bejelentést kapott a kutyaverésről, az esetet jelezte a Fekete István Állatvédő Egyesületnek és a rendőrségnek. Az állatkínzásról a bejelentőtől egy CD-t kapott, amit a rendőrségnek átadott. Még aznap este kiderült, hogy a kutya nem élte túl a verést, ezért másnap amikor a rendőrség helyszínelt, az állatvédők is a helyszínen ( a ház előtt az utcán) tartózkodtak. Az egyesület alelnökének vallomásából megtudtuk, hogy az elpusztult kutya tetemét az állatvédők segítettek szakszerűen becsomagolni és az egyesület segítségével hivatalos boncolásra elszállították.

DSC_5453

A boncolás megállapította, hogy az állat elhullását agyrázkódás, koponyaűri vérzés okozta, ami a fejre kapott tompa ütések következménye. A következő tárgyalásra beidézték a kutya boncolását végző állatorvost, hogy bizonyítani tudják az állatkínzás minősített esetét, ami azt jelenti, hogy az állatot különös kegyetlenséggel, hosszabb ideig bántalmazták, mielőtt elpusztult volna.

DSC_5450

Az ismertetett iratok között szerepelt egy határozat, amit a Rábapatyi Közös Önkormányzati Hivatal Jákfai Kirendeltsége adott ki, amelyben leírják, hogy S.P. állattartót az állattartástól 8 évre eltiltották és 150.000 forint állatvédelmi bírság megfizetésére kötelezték.

DSC_5480

Információink szerint  S.P. jelenleg nem jákfai otthonában tartózkodik, hanem Intaházán él, a Kemenesaljai Egyesített Kórház Pszichiátriai Rehabilitációs Osztályán.

Jákfai állatkínzó a bíróságon - lopással és garázálkodással is vádolják 

 

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.