Barion Pixel
Szerző: Fővárosi Főügyészség / 112Press 2021. május 26.

Videó: Hátba szúrta ismerősét a kábítószertől bódult férfi egy VII. kerületi szórakozóhelyen - vádemelés

Az ittas és kábítószertől bódult férfi konfliktust akart "lerendezni", ezért vitt magával zsebkést, amit használt is ismerőse ellen. A biztonsági kamerák rögzítették az esetet. A megszúrt férfi életveszélyes sérülést szenvedett.

A vádirat szerint a 29 éves vádlott biztonsági őrként dolgozott egy VII. kerületi szórakozóhelyen. 2020. június 29-én a saját lakásában italozott és kábítószert fogyasztott egy ismerősével, majd összeszólalkoztak egy korábbi sérelem miatt.

A későbbi sértett hazament és a vádlott egyik munkatársának telefonon negatív színben tüntette fel a férfit, akit ennek hatására el akartak bocsátani.

Ezek után mindkét férfi a  VII. kerületi szórakozóhelyre ment. A vádlott megkérte egy 27 éves ismerősét, az ügy másik vádlottját, hogy menjen vele, mert egy konfliktust szeretne rendezni. Magához vett egy zsebkést is.

Amikor a vádlott meglátta, hogy a sértett a kollegáival beszélget, szidalmazni kezdte és rátámadt a férfira, aki védekezni kényszerült. A bántalmazásba bekapcsolódott a vádlott társa is, aki a sértettet ütlegelni kezdte. Ezt kihasználva, a 29 éves vádlott a sértetthez lépett, és a nála lévő zsebkéssel háton szúrta. A jelenlévő biztonsági őrök szétválasztották a verekedőket.

A szúrással a vádlott életveszélyes sérülést okozott a sértettnek.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg bűnügyi felügyeletben lévő 29 éves férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés, valamint közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a vádiratban. 27 éves társával szemben garázdaság vétsége a vád. Az ügyészség pénzbüntetést indítványozott vele kapcsolatban.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.