Barion Pixel
Szerző: Zala MRFK 2018. november 09.

Videó: Bűnöző elfogása a határon - horvát-szlovén-magyar gyakorlat

Bankrablót és cserbenhagyót fogtak el a határon több ország rendőrei. A zalai rendőrök közös gyakorlatot tartottak a horvát és szlovén kollégáikkal a határokon átnyúló bűnözés elleni hatékony együttműködés elősegítésének érdekében.

 

Magyar, horvát és szlovén rendőrök a 2018. november 7-én végrehajtott közös műveleti akcióban az országhatárt átlépő bűnözők követése és elfogása során teendő intézkedések gyakorlását helyezték előtérbe.

Fotó: Zala MRFK

Egy csáktornyai banktól indult az első gyakorlat, az elfogás pedig a szlovén-magyar határnál lévő Pince település után, Magyarország területén történt.

Fotó: Zala MRFK

A fikció szerinti fegyveres rablót a közösen bevezetett intézkedések eredményeként a magyar rendőrök feltartóztatták, majd az elkövetőt üldöző szlovén egyenruhások elfogták a menekülőt.

Fotó: Zala MRFK

A második gyakorlat története szerint egy zalai kisvárosban, Lentiben, egy gyalogosátkelőhelyen ütöttek el egy férfit, aki eszméletét vesztette, a balesetben súlyos sérülést szenvedett.

Fotó: Zala MRFK

A magyar rendőrök követték a menekülő sofőrt egészen a szlovén-horvát határig, ahol a horvát egyenruhások feltartóztatták az elkövetőt, magyar kollégáik pedig elfogták. 

Fotó: Zala MRFK

Az intézkedéssorozat alatt a magyar és külföldi rendőrök az elméleti ismereteket a gyakorlatban is alkalmazhatták. 

Fotó: Zala MRFK

A művelet egészen a bejelentéstől az elkövető elfogásáig végigkísérte a rendőri intézkedések sorozatát, valamint rámutatott a három ország hatósága közötti együttműködés, kommunikáció és információáramlás fontosságára.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.