Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2018. szeptember 12.

Együttműködik a szombathelyi IPA és a vasi katasztrófavédelem

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az IPA (International Police Association) Magyar Szekció Szombathelyi Szervezetének képviselői szeptember 11-én írták alá a két szervezet közötti együttműködési megállapodást.

2018.09.11.IPA-Katasztrófavédelem

Az IPA 1950. január 1-jén alakult meg, fő célkitűzése a nemzetek aktív és nyugalmazott rendvédelmi dolgozóinak egységbe kovácsolása a szolgálat és a barátság útján. A Szervezet minden tagja részére lehetőséget ad, hogy nemzetközi kapcsolatot építsen, és tartson fenn más ország rendőreivel, IPA-tagjaival.

2018.09.11.IPA-Katasztrófavédelem

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság korábban már kötött együttműködési megállapodást az IPA Magyar Szekciójával, szeptember 11-én területi szinten a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az IPA Magyar Szekció Szombathelyi Szervezetével erősítette meg együttműködését.

2018.09.11.IPA-Katasztrófavédelem

Dr. Bognár Balázs tű ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója hangsúlyozta, hogy a szervezetek közötti megállapodás a közös, hatékony munkát segíti elő. Az IPA már több alkalommal megmutatta segítő szándékát a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság rendezvényein, így volt ez az augusztusban megrendezett 2018. évi TFA HUNGARY-Bük az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóversenyen is, ahol az IPA, mint támogató mutatkozott be.

2018.09.11.IPA-Katasztrófavédelem

Ribes Attila, az IPA Magyar Szekció Szombathelyi Szervezet elnöke elmondta, hogy az IPA folyamatosan várja az új tagokat a szervezethez, így tűzoltók jelentkezésére is számítanak az együttműködési megállapodás megkötését követően. Az új megállapodás eredményeként a két szervezet hatékonyabban szolgálhatja majd a közös munkát és eredményezheti annak hatékonyságát.

2018.09.11.IPA-Katasztrófavédelem

Ribes Attila elnök az együttműködési megállapodás aláírását követően részt vett a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi kirendeltségvezetői és hivatásos tűzoltóparancsnoki havi értekezletén, ahol tájékoztatást adott az IPA szervezeti tevékenységéről.

2018.09.11.IPA-Katasztrófavédelem

Fotó: Balogh Eszter tű.ftörm./Vas MKI

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.