Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2023. március 18.

Videó: Baleset vonta el a Citroen vezetőjének figyelmét és Renault elé kanyarodott, ami Skodának csapódott Borgátánál

A hármas baleset előtt egy feltehetőleg ittas férfi hajtott árokba a kombijával, de az ütközések után jobbnak látta olajra lépni. A második baleset okozója elsimerte a felelősségét és videónkban elmondja, mi történt.

Első ránézésre nehezen lehet megállapítani, hogyan történt a baleset a 84-es főúton, a borgátai elágazónál. Videónkban először elmondjuk a hivatalos közleményt, utána pedig az általunk megtudott részleteket.

Így nézőink is láthatják, hogy mennyi részlet árnyalhat egy-egy eseményt.

-Két személyautó és egy festéshez szükséges kellékeket szállító kisteherautó volt érintett abban a balesetben, amely a 84-es főúton történt Borgáta közelében. A sárvári hivatásos, a köcski és az egyházashetyei önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket, illetve megszüntették a forgalmi akadályt – tájékoztatott a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője. A rendőrségi közleményben ez a baleset csak egy szám az anyagi káros balesetek között, külön nem említik.

Baleset Borgáta közelében, a 84-es főúton Fotó: Polgár András Szabolcs

Számunkra viszont több okból is említésre méltó ez az eset és az sem gyakori, hogy egy baleset okozója a kamera elé áll és elismeri, hogy nagyot hibázott. 

Egy árokba hajtó autóval kezdődött...

Egy ismeretlen típusú, magyar rendszámú kombi gépkocsi haladt kacsázva a 84-es főúton Sárvár irányába. Az autót utolérő Skoda vezetője nem merte megelőzni, mert félt attól, hogy előzés közben ütköznek. A segélyhívó tárcsázása előtt azonban a kombi vezetője valóra váltotta a vele kapcsolatos egyéb félelmeket, a borgátai elágazónál a menetirány szerinti jobb oldalon átrobogott a kereszteződésen, majd az autó orral az árokfalnak ütközött.

A Skoda vezetője azonnal megállt a 84-es főút szélére húzódva, kitette az elakadásjelzőjét és szaladt a kormányra borult sofőrhöz. Az ittasnak tűnő férfi annyit mondott, hogy kicsit nehezen vette be a kanyart, majd egy nagy csattanás következett, nem sokkal később pedig egy másik, miután egy összetört elejű, a főúton sodródó  Renault az oldalával az árokpartra lökte a segítő férfi Skodáját.  

Az elsőként árokba hajtó férfire józanítólag hatott az eseménysor. Indított, kitolatott az árokból és elporzott, miközben a segítségére siető férfi a fejét fogta és ismét sietett segíteni a két roncsban ülőnek. Megjegyezzük: a helyszínről elhajtó autó vezetőjének fogalma sem lehetett arról, hogy megsérült-e valaki, de nyilvánvalóan volt takargatni valója.

Baleset Borgáta közelében, a 84-es főúton

A második balesetet okozó férfi minden károsulttól bocsánatot kért és nevét, arcát vállalva elmondta, hogy mi történt. Ez videónkban meghallgatható.

A Citroen vezetője munkából tartott hazafelé és a figyelmét elvonta a baleset, emiatt figyelmetlenül kezdte meg a balra kanyarodást a 84-es főúton. Egy szemből érkező Renault elé került, amivel ütközött. A vétlen sofőr autója ezután nekicsapódott a Skodának. Személyi sérülés nem történt.

A balesetet okozó férfi még elmondta azt is, hogy egy éve elveszítette a testvérét és nagyon örül annak, hogy senkit nem ölt meg a figyelmetlenségével, mert azzal a tudattal biztosan nem tudna együtt élni.

A Renault-t vezető nővel a kutyája utazott, egyikőjük sem sérült meg, de az eb nagyon megijedt. A sofőr a beszélgetésünk után azt mondta, hogy vesz kutyahámot, vagy csatos övet, amivel a kutyát is be lehet kötni, hiszen egy hasonló balesetnél a kitört ablakon keresztül könnyen kiugorhat ijedtében az állat és rémülten elszaladhat. Ha azt pl. a 84-es főúton teszi, akkor minimális a túlélési esélye. (Pár éve pont a 84-es főúton találtunk meg egy reszkető, baleseti helyszínről elszaladt kutyát, amit vissza tudtunk vinni a 8-as főúton történt baleset helyszínére, ahol visszaadtuk a kutya gazdájának a nagypapájának.) Mi is erre bíztatjuk nézőinket, hogy kössék be az autóban utazó ebeket az állat és saját biztonságuk érdekében.

Videónk az eb megtalálásáról:

Nézőinket pedig arra kérjük, hogy emberi hangon írják meg véleményüket az esettel kapcsolatban.

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.