Szerző: E.ON; 112Press 2017. december 02.

Hangfájl: Ezekkel a hívásokkal verik át a magyarokat

Az elmúlt napokban sokan kaptak különös, bosszantó, vagy zavarba ejtő hívásokat. Hangban mutatjuk a telefonbetyár applikáció mintabeszélgetéseit. Vigyázat, a telefonon felhívottak válaszait rögzítik!

50-es és 61-es körzetből érkeznek azok a hívások, amelyek bosszúságot okoztak azoknak, akik nem jöttek rá arra, hogy átverték őket. Ugyan előre rögzített hangmintákat játszik le az automata, de ezeket úgy állították össze, hogy életszerűnek hassanak a hívottak válaszaitól függetlenül.

Készítettünk egy összeállítást a hívásokat indító JokesPhone applikáció hangmintáiból: 

Ugyan a beszélgetések egy része meglehetősen bárgyúnak hat, de ne feledkezzünk meg arról, hogy sok embert úton, munkahelyen, zaklatott körülmények között ér ez az impulzus és nem biztos, hogy megfelelően átgondolja, hogy vajon életszerű-e, ha egy szolgáltató telefonon közöl vele ilyen információkat?

1

Az sem mellékes, hogy a felhívottak telefonszámait jellemzően ismerősök adják meg a rendszernek, ezzel kiadva a telefonszámot egy olyan szolgáltatásnak, amiről a vicces kedvű tréfamesterek nem sokat tudnak. Az is felvet néhány kérdést, hogy a felhívottak reakcióit rögzíti a program, amit vissza is lehet hallgatni.

2

Az applikáció egy ingyenes "tréfát" enged, utána már fizetni kell az újabb hívásindításért. A fejlesztők letiltották az éjszakai órákat, így hajnalban nem lehet kiverni valakit az ágyból ilyen átveréssel. A hívások egyébként időzíthetők, így arra is van lehetőség, hogy pl. a hívás megrendelője ott üljön a megtréfálandó személlyel egy szobában, telefon nélkül, ezzel alibit szolgáltatva magának.

4

A telefonbetyár applikáció egyébként engedélyt kér a leendő tréfamesterek telefonján található képekhez, videókhoz, fájlokhoz és ezt az engedélyt a többség biztosan meg is adja. Most képzeljük el, mekkora móka és kacagás lenne, ha a telefonbetyárok privát képei is felbukkannának valamilyen viccoldalon, valamilyen "vicces" körítéssel.

3


Javasoljuk, hogy a 0650/292-216 és 0661/342-216-os számról érkező hívásokat ne fogadják Olvasóink, esetleg mentsék el ezt a két számot pl. Telefonbetyár néven.

Az E.ON közleménye:

Az elmúlt napokban az E.ON ügyfélszolgálatánál számos tiszántúli és dunántúli panaszos felhasználó jelentkezett, hogy magukat az E.ON képviseletében eljáróként feltüntető, ismeretlen személyek telefonon, fenyegetőző hangnemben záró-pecsét hiányra vagy szabálytalan vételezésre hivatkozva kötbér érvényesítést és kikapcsolást helyeztek kilátásba. A megkeresések a +36/60-221-626, +36/60-221-627, +36/60-221-628, +36/60-221-614, +36/60-171-120, +36/50-322-216 és a +36/50-292-216 telefonszámokról érkeztek.

A vállalatcsoport azonnali vizsgálatot indított, melynek keretében leellenőrizték és megállapították, hogy az adott felhasználóknál nem volt szabálytalan vételezés vagy folyamatban lévő vizsgálat, a megjelölt felhasználási helyeket rendben találták.

A vállalatcsoport ezúton hívja fel a lakosság figyelmét, hogy a +36/60-as és +36/50-es kezdetű hívószámokról érkező telefonos megkeresések nem az E.ON részéről történnek. Fokozott óvatosságra inti a felhasználókat, felhívva a figyelmet arra, hogy az ilyen jellegű hívásokban személyes, illetve felhasználási hellyel kapcsolatos adataikat kérésre se adják meg.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.