2017. május 18.

Videó: Vasvári motoros halt meg Lukácsházánál - munkából jött haza a személyautó sofőrje

Információnk szerint egy vasvári motoros, H.R. halt meg csütörtökön délután Lukácsházánál. A Kőszeg felé tartó motor elé egy egyenes szakaszon tért át a szemből érkező Seat, aminek sofőrje Ausztriában dolgozott, munka után tartott hazafelé. A motoros utasa, egy fiatal nő válságos állapotban került kórházba.

A baleset körülményeit igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálják. Fontos lenne, hogy ha valaki látta a balesetet, akkor jelentkezzen a rendőrségen és mondja el, mit látott.
 

Egyelőre nem tisztázott, miért és milyen körülmények között tért át a Seat személyautó a szemközti sávba az egyenes szakaszon. A motor Kőszeg felé tartott és a saját sávjának közepén haladt, amikor a Honda vezetője vészfékezett, de szinte ugyanabban a pillanatban már ütközött is  a sávjába áttérő Seattal.

A bekarikázott rész a balesetben vétlen motor teljes féknyoma az ütközés előtt

A Seatnál sem fék, sem sodródási nyomot nem tudtak rögzíteni az ütközés előtt. Információink szerint a Seat középkorú sofőrje Ausztriában dolgozott, onnan tért haza.

Az elhunyt vétlen motoros a szombathelyi EPCOS munkatársa volt.

(A baleset után írt levelet a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságnak egy volt rendőr a 87-es főúton tapasztaltakkal kapcsolatban. A vitaindító levél ide kattintva olvasható.)

Halálos motorbaleset LukácsházánálOlvasónk fotói a mentésről - halálos motorbaleset a lukácsházi víztározónálHozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.