Szerző: Vas Megyei Főügyészség; 112Press 2017. november 29.

Halálos motorbalesetet Lukácsházánál - vádemelés az autóvezető ellen

Lukácsházánál okozott halálos motorbalesetet egy nő idén májusban. A balesetben a motor vezetője életét vesztette, utasa fél évnél tovább gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki a vádirat szerint a 2017. májusában nappal, derült időben, 80-85 km/h sebességgel közlekedett autójával Kőszeg felől Szombathely irányába, áttért a szemközti sávba a 87-es számú főút egyik egyenes szakaszán, ahol ekkor érkezett 75-80 km/h sebességgel motorkerékpáron a sértett utasával.


 A sértett észrevette a sávjába tőle 62 méterre áttérő autóst, azonnal vészfékezett, azonban nem tudta elkerülni a balesetet. A motor a változatlan sebességgel haladó gépkocsi elejének ütközött.  A motoros a szélvédőre csapódott, majd az úttestre zuhant és a helyszínen életét vesztette. Utasa, aki az aszfaltnak csapódott, súlyos, fél évet meghaladó gyógytartamú sérüléseket szenvedett.

Halálos motorbaleset 2017. május, 87-es főút

A halálos baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte a jobbra tartás szabályát.

Halálos motorbaleset 2017. május, 87-es főút 2.
 
A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

A balesetben elhunyt Hodvogner Richárdra emlékeztek CsipkerekenHalálos motorbaleset LukácsházánálOlvasónk fotói a mentésről - halálos motorbaleset a lukácsházi víztározónál
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.