Barion Pixel
Szerző: Katasztrófavédelem Fotó: Zala KMSZ 2021. november 28.

Füstmérgezésben halhatott meg egy idős ember Zalakaroson - Szén-monoxid érzékelőre figyelt fel a bejelentő

A melléképületben lakó idős ember megpróbált kimenekülni a 20 négyzetméteres szobában keletkezett tűz füstje elől, de az előszobában összeesett és meghalt.

Vasárnap délelőtt, nem sokkal fél 11 előtt érkezett jelzés a Katasztrófavédelemhez, amely szerint egy zalakarosi, Fő utcai családi ház idős lakója nem ad életjelet magáról.

A bejelentő elmondta azt is, hogy a bejárati ajtó kulcsra van zárva, odabentről pedig folyamatos jelzést ad egy szén-monoxid-érzékelő.

Nem tudott kimenekülni a füst elől és meghalt egy idős ember Zalakaroson

Hat zalakarosi tűzoltó egy járművel perceken belül a helyszínre érkezett, akik a százhúsz négyzetméteres ingatlannal egybeépített nyolcvan négyzetméteres melléképületben egy korábbi tűz nyomait észlelték, az ablakok is erősen kormozódtak.

A tűzoltók a melléképület ajtaját kinyitották, és az előszobában egy holttestet találtak. Nem zárható ki, hogy menekülés közben szenvedett halálos füstmérgezést a ház lakója.

Nem tudott kimenekülni a füst elől és meghalt egy idős ember Zalakaroson

A tűz egy húsz négyzetméteres hálószobát érintett, ahol hősugárzó, heverő, ülőgarnitúra és függöny égett. A katasztrófavédelem a tűz pontos keletkezési idejét, helyét és okát vizsgálja.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.