Barion Pixel
Szerző: Kecskeméti Járási Ügyészség 2020. március 31.

Ittas sofőr okozta ittas sofőr halálát Kecelen - vádemelés

Nem adott elsőbbséget a védett, 54-es főúton közlekedő gépjárműnek autójával egy keceli férfi. A balesetben elvileg vétlen jármű vezetője is ittas volt, nem használta a biztonsági övét és a megengedett sebességnél gyorsabban közlekedett. Végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozza az ügyészség.

A Kecskeméti Járási Ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt vádat emelt egy keceli férfi ellen, aki 2018. január 19-én éjszaka Kecelen ittas vezetés során okozott halálos balesetet.

A vádirat szerint a férfi 2018. január 19-én, éjjel, Kecelen, ittasan vezetett egy személyautót. A Malom utca és Császártöltési út kereszteződéséhez érve úgy kanyarodott balra, hogy az “Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla ellenére nem adott elsőbbséget a tőle balról, a Császártöltési úton közlekedő tehergépkocsinak és a gépkocsija elejével a teherautó jobb elejének ütközött.

A teherautót vezető férfi is ittas volt és a megengedett sebességet túllépve, mintegy 78-85 km/h sebességgel haladt. A járművek az ütközés miatt a hossztengelyük irányában kifordultak, majd a tehergépkocsi a temető kerítésének ütközött és így állt meg. Ha a sértett teherautós a megengedett 50 km/h sebességgel közlekedett volna, a balesetet úgy sem kerülhette volna el.

A tehergépkocsi vezetője – aki a biztonsági övét nem csatolta be – súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett és a folyamatos kórházi kezelése ellenére 2019. január elején a baleset következményeként meghalt. Becsatolt biztonsági öv esetén kevésbé súlyos sérülések alakulhattak volna ki.

A baleset azért következett be, mert a vádlott ittasan vezetett és a jelzőtábla ellenére nem adott elsőbbséget a védett úton érkező sértettnek. A vádlott a balesetkor még utast is szállított, aki az ütközés miatt a vádlotthoz hasonlóan nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a közügyek gyakorlásától és a közúti járművezetéstől is el kell tiltani. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

A címlapkép illusztráció.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.