Barion Pixel
2018. augusztus 10.

Halottat találtak a nagysimonyi háztűz után

Egy 39 éves hajléktalan férfi vesztette életét péntekre virradóra egy romos családi házban keletkezett tűzben, Nagysimonyiban.

Helyszínelők dolgoznak a nagysimonyi háznál - Fotó: Tánczos Mihály
 
 Pénteken hajnalban érkezett a jelzés Nagysimonyiból, hogy tűz ütött ki egy családi házban, a Rákóczi Ferenc utcában. A tűzoltók kiérkezésére a tűz elaludt. Mint kiderült, egy szobát érintett a tűz, a többi helyiség pedig kormolódott.
 
Az épület átvizsgálásakor a tűzoltók egy holttestet találtak, közvetlenül az utcafronti ablaknál. Feltételezhető, hogy a férfi ablakot akart nyitni, de a belélegzett füsttől elveszítette az eszméletét.
 
DSC_2231
 
Úgy tudjuk, hogy az áldozat egy ismerőse romos házában lakott, annak beleegyezésével. Az épületben elvileg nem volt elektromos áram, gyakorlatilag azonban lehetett, mivel egy ismerőse szerint az áldozat munka után televíziót szokott nézni.
 
DSC_2236
 
Talán ez volt az oka annak is, hogy a a szoba ablakában egy vastag matracot állítottak fel, hogy ne szűrődjön ki fény az utcára. Így azonban a szobában felcsapó lángokat sem látta senki. Egy asszony a füstszagra figyelt fel és érezte, hogy meleg az utcafronti ablak, ezután ment telefonálni segítségért.
 
DSC_2236
 
Úgy tudjuk, hogy a házban lakó férfi dolgozott, alkalmi munkákat vállalt el. Ezúttal is hajnali két óráig dolgozott egy állattelepen, ahonnan egyedül indult haza. A férfi dohányzott. A rendőrség vizsgálja a haláleset körülményeit, a Katasztrófavédelem pedig tűzvizsgálat keretében próbálja megállapítani, hogy mi okozhatta a végzetes tüzet. A cigaretta által okozott tűz mellett nem zárható ki az elektromos zárlat okozta tűz sem.
 
DSC_2225

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.