Barion Pixel
Szerző: Győri Ítélőtábla /Fotó, videó: 112Press / Tánczos Mihály 2023. április 20.

A Győri Ítélőtábla szerint is bűnös a magatehetetlen férjét agyonverő idős asszony

Az ittas asszony 2021. július 13-ról 14-re virradó éjszaka Náraiban egy felmosónyéllel és egy mankóval legalább fél óráig ütlegelte az ellenállás kifejtésére képtelen férjét, aki belehalt a sérüléseibe. Az idős asszony 12 év fegyházbüntetést kapott és feltételesen sem bocsátható szabadlábra. A Győri Ítélőtábla helybenhagyta az asszony korábbi büntetését.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyezően a Győri Ítélőtábla helybenhagyta a feleség büntetését, aki megölte magatehetetlen férjét.


A jogerős ítéleti tényállás szerint a 81 éves férfi és a 74 éves nő 1983. óta házasságban éltek. A férfi 2021 májusára betegségei és balesete miatt mozgásképtelenné vált, vele kommunikálni nem lehetett. A többféle megbetegedésben szenvedő nő ápolta a férjét, ami azonban egyre nagyobb megterhelést jelentett számára, ezért lakókörnyezetük elhanyagolt, a férfi ápolatlan volt.


Az ittas asszony 2021. július 13-ról 14-re virradó éjszaka az ellenállás kifejtésére képtelen férjét egy felmosónyéllel és egy bottal bántalmazni kezdte. A nő legalább fél órán keresztül ütlegelte a férje fejét, felsőtestét.

A férfi a helyszínen meghalt. Halálának oka a bántalmazás következtében kialakult traumás és vérzéses sokk volt.

Mankójával verhette halálra beteg férjét az alkoholista asszony Náraiban

A Szombathelyi Törvényszék a nőt különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 12 év fegyházbüntetésre, 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy a nő – a törvény értelmében – feltételes szabadságra nem bocsátható.

Mankójával verhette halálra beteg férjét az alkoholista asszony Náraiban

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a nő és a védője felmentésért fellebbeztek. A másodfokú bíróság 2023. április 20-án kihirdetett határozatában a fellebbviteli főügyészség álláspontjával egyetértett, a nő bűnös, büntetése megfelelő.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.