Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség / 112Press 2017. március 02.

Vádemelés kijelölt gyalogátkelőhelyen gázoló sofőrök ellen

Eltilthatják a vezetéstől azt a két sofőrt, akik tavaly év végén kijelölt gyalogátkelőhelyen okoztak balesetet úgy, hogy nem adtak elsőbbséget a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen közlekedő gyalogosnak.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki 2016. novemberében délután Szombathelyen, az Óperint utcában elütött egy gyalogost. A vádirat szerint a vádlott későn látta meg a kivilágított úttesten szabályosan, a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen balról jobbra átkelő gyalogost. Hiába fékezett és kormányozta balra gépkocsiját, a saját forgalmi sávjában elgázolta a sértettet.

A sértett az ütközés következtében nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Gyalogosgázolás az Óperint utcában

 

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség továbbá vádat emelt az ellen a nő ellen is, aki 2016. decemberében késő délután Szombathelyen, a Bartók Béla körúton sodort el gépkocsijával egy gyalogost.

A vádirat szerint a vádlott nem vette észre a kivilágított úttesten szabályosan, a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen balról jobbra áthaladó idős sértettet, akit a gépkocsija bal elejével és oldalával elsodort. A sértett a balesetben nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Idős asszonyt sodort el kijelölt gyalogátkelőhelyen egy autó a Bolyai utcában

Mindkét ügyben az okozta a balesetet, hogy a vádlottak nem adtak elsőbbséget a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen közlekedő gyalogosnak. A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség mindkét vádlottal szemben pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

A balesetekről korábban beszámoltunk. (Lásd a vonatkozó cikkeknél.)

 

Kapcsolódó képgalériák


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.