Barion Pixel
2023. március 22.

Gyalogátkelőhelynél megálló Nissan teherautónak ütközött egy Peugeot – megsérült az okozó

A jobbra kanyarodó teherautó vezetője egy kijelölt gyalogátkelőhelyre lépő idős gyalogos miatt állt meg, a mögötte szintén jobbra kanyarodó autó vezetője ezt későn vette észre.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt szerdán délelőtt a szombathelyi Paragvári és Bem József utca kereszteződésében.

Az idős gyalogos elsétált, a teherautóba hajtó Peugeot vezetőjét a mentők szállították el

A Bem utcából érkező Nissan teherautó vezetője jobbra kanyarodott a Paragvári utcára. A sofőr látta, hogy a menetirány szerinti bal oldalon egy idős gyalogos elindul a kijelölt gyalogátkelőhelyen. A férfi a fékre lépett és megállította a teherautót.

A Nissan teherautó megállt a gyalogátkelőhelynél, a Peugeot nekiütközött  a hátuljának

A mögötte érkező Peugeot személyautó vezetőjét váratlanul érte ez a manőver és az autójával belehajtott a Nissan hátuljába. A nagy tömegű járművet szerencsére nem tudta előre lendíteni a gyalogos irányába.

Megsérült a Peugeot vezetője a szombathelyi Bem József és Paragvári utcák kereszteződésében

A személyautó vezetője megsérült a balesetben, őt a mentők a Markusovszky kórházba szállították. A belváros felé tartó forgalmat a buszok kivételével a Bem József utca felé terelték a rendőrök. Nem alakult ki nagyobb torlódás.

Gyalogátkelőhelynél megálló teherautónak ütközött személyautó Szombathelyen

A teherautó előtt átkelő idős asszony azonnal elsétált a helyszínről. Úgy tudjuk, hogy körültekintés nélkül, lehajtott fejjel lépett a kijelölt gyalogátkelőhelyre.

A fuvarozó kényszerpihenője

Kisebb szóváltás alakult ki a helyszínen

A baleseti helyszínen kisebb szóváltás alakult ki a személyautó vezetőjének helyszínre érkező hozzátartozói és ismerősei, valamint munkatársunk között. A fenyegetéseket és nemi cselekményeket sem nélkülöző utalásokat munkatársunk „provokálta ki” azzal, amikor megpróbált a KRESZ-szel érvelni a teherautó vezetőjének védelmében. Addig ugyanis hangosan többször elhangzott az, hogy a ### teherautósofőr a hibás, mert úgy állt meg a gyalogos előtt, hogy a teherautó jobb elejének sarka már rálógott a kijelölt gyalogátkelőhelyre és ezek a fuvarozók mindig sietnek és vakok.

Munkatársunk ekkor szólt közbe, hogy „de ő megállt és nem ütötte el a gyalogost, miközben a mögötte érkezőnek is meg kellett volna állnia”. Ezzel magára haragította az egyik férfit, hamarosan pedig még többen szálltak be a csörtébe. Ekkor már évekkel ezelőtti sérelmek is előkerültek és a rendőrök és a bírók is bekerültek a f#szopók táborába kollégánk mellé, amiért nem büntettek meg kellőképpen egy taxisofőrt, aki maradandó sérülést okozott. Tudósítónk ekkor próbálta jelezni, hogy fogalma sincs, miről van szó és maradjunk ennél az esetnél, mire a legmérgesebb férfi a szavába vágva közölte, hogy „ne pörögjön a nyelved #, ne vágj a szavamba!”

Munkatársunk elnézést kért, ha esetleg a szavába vágott volna és közölte, hogy akkor mondja el a férfi, amit szeretne, utána pedig ő is elmondja, mit mond erre a KRESZ. Erre egy zseniális érveléstechnikai húzással a férfi kijelentette, hogy „betakarlak!” A KRESZ vs. nyers erő mérkőzés nyomatékos rendőrségi „javaslatra” elmaradt.

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.