Barion Pixel
Szerző: 112Press 2022. április 26.

Piroson hajtott át az Opel - súlyosan megsérült a gyalogátkelőhelyen elütött lány Szombathelyen

A Petőfi Sándor utcában haladó Opel vezetője későn vette észre, hogy pirosat mutat a jelzőlámpa. A sofőr a fékbe taposott, de elütötte a zöld jelzésnél elinduló, fülhallgatóval közlekedő gyalogost.

Egy 18 éves diáklány sérült meg súlyosan kedden délután a szombathelyi Petőfi Sándor utcában.
 
Súlyosan megsérült a kijelölt gyalogátkelőhelyen elütött diáklány Szombathelyen
 
A gyalogos a jelzőlámpa zöld jelzésénél indult el a kijelölt gyalogátkelőhelyen az Ady tér felőli oldalról. A külső sávban érkező, a Március 15. tér irányába tartó Opel vészfékezés közben elütötte a lányt, aki a szélvédőnek csapódott, majd az úttestre esett.
 
Piros jelzésen áthajtó opel ütött el 18 éves diáklányt Szombathelyen
 
Egy járőrpáros érkezett nem sokkal később és egy rendőrnő lebeszélte a sérült fiatalt arról, hogy felüljön, vagy felálljon.
 
Súlyosan megsérült a kijelölt gyalogátkelőhelyen elütött diáklány Szombathelyen
 
A személyautót vezető középkorú férfi a 112Press kérdésére elmondta, hogy egyértelműen ő hibázott, mivel előtte zöld jelzéseknél hajtott át és későn vette észre, hogy pirosra váltott a jelzőlámpa. A fékbe taposott, de már nem tudta elkerülni az ütközést.
Vészfékezett az Opel, de elütötte a zöld jelzésnél elinduló diáklányt
 
Azt egy asszony mondta el, hogy a gyalogosnak zöldet mutatott a jelzőlámpa, de a lány körültekintés nélkül, bedugott füllel indult a zöld jelzésre, így nem észlelte a figyelmetlen sofőr autóját. (Sokadszorra emeljük ki: a kitűnő zajelnyomó képességgel rendelkező fül- és fejhallgatók nem valók városi közlekedésre, mivel a gyalogosok nem észlelik a feléjük közeledő járművek hangját. A helyszíni szemle ideje alatt is több diákot láttunk fejhallgatóban, lehajtott fejjel áthaladni a gyalogátkelőhelyen.
 
A zajszűrő képesség itt hátrány, a gyalogos nem hallja meg a felé érkező járművek hangját
A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.
 
Tragikomikus jelenetek
 
 A forgalmas Petőfi Sándor utcában a baleseti helyszínelő acél idegeit pengette meg több közlekedő.
 
Egy Skoda kombi vezetője nem vette észre a legnagyobb terelőkúpot és áthajtott rajta, majd mint ha mi sem történt volna folytatta az útját, az autó alatt vonszolva az eszközt. Ezt egy kerékpáros szolgáltatta vissza, aki látta, amikor a Paragvári utcai kereszteződésnél végre levált az autó aljáról.
A kerékpáros fiatalember hozta vissza a Skoda által elvonszolt terelőkúpot
 
Egy férfi annyira rácsodálkozott a helyszínelésre, hogy piros jelzésnél majdnem autó alá sétált. A rendőrök figyelmeztetésben részesítették.
 
Néhány hölgy figyelmét is elvonták a fényhidak és egyikőjük nagyot rúgott a nyomok számozására kihelyezett  táblába, odébb penderítve azt, majd ijedtében majdnem átesett egy terelőkúpon.
 
-Há', jóvanna! Előfordul az ilyen - mondta kacagva a hölgy, pedig a helyszínelő arcán a derű apró morzsája sem látszott. Sőt.
 
Az autó vezetője is másra figyelt és áthajtott volna a gyalogosok között
 
A forgalom 2x1 sávon haladhatott, a sávelhúzást terelőkúpok jelezték. Egy autóvezető azonban az egyértelmű jelzés ellenére balról, a szemközti sávban kerülte ki a "terelősávot", szembe haladva a forgalommal. A mögötte érkezők pedig követték, így öt jármű haladt szembe a zöld jelzésnél elinduló szabályosan közlekedőkkel.
 
p3

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.