Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség / Fotó, videó: 112Press 2020. március 13.

Gyalogosgázolás, szabályalan előzés, gyorshajtás - vádemelések

Gyalogátkelőhelyen gyalogost gázoló sofőr és a 84-es főúton gyorshajtó, majd súlyos balesetet okozó sofőr ellen emeltek vádat.

A Szombathelyi Járási Ügyészség közúti baleset okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki gyalogost gázolt el 2019. januárjában Szombathelyen. (A balesetről beszámoltunk.)

A vádirat szerint a vádlott a Zanati úton közlekedett a belső forgalmi sávban a reggeli csúcsforgalom idején, a városközpont irányába.

A középkorú sértett és mellette haladó társa ekkor kezdte meg az átkelést a Zanati utat keresztező egyik zebrán. A külső forgalmi sávban megállt egy autó, hogy átengedje a gyalogosokat, azonban a vádlott elhaladt az álló személygépkocsi mellett, és elütötte az egyiküket.

Gyalogátkelőhelyen gázolt gyalogost a figyelmetlen sofőr

A sértett súlyos sérülést szenvedett a balesetben.

A Szombathelyi Járási Ügyészség pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Gyorshajtás és szabálytalan előzés vezetett a balesethez

A Szombathelyi Járási Ügyészség közúti baleset okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki gyorshajtása és szabálytalan előzése miatt okozott balesetet a 84. számú főúton 2019 márciusában.

A vádirat szerint a vádlott 113-121 km/h sebességgel előzte az előtte haladó két gépjárművet, amikor a szemből érkező forgalom miatt hirtelen vissza kellett térnie a jobb oldali forgalmi sávba, ekkor már az előzni tilos jelzőtábla hatálya alatt.

A vádlott vészfékezett, és hirtelen kormánymozdulatot is tett, ami miatt a jármű sodródni kezdett, lehaladt az útpadkára, majd az árokba, ahol fának ütközött. A jármű jobb első utasa szenvedett súlyos sérülést a balesetben.

A Szombathelyi Járási Ügyészség pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.