Barion Pixel
Szerző: Somogy MRFK / 112Press 2020. december 27.

Graffitis férfit értek tetten a körzeti megbízottak Balatonkeresztúron

Vasúti területen készített graffitit a férfi, amikor a rendőrök lefülelték. A táskája tartalmáról beszédes képek készültek.

Graffitis férfit értek tetten körzeti megbízottak Balatonkeresztúron

A körzeti megbízottak értek tetten 2020. december 26-án délelőtt Balatonkeresztúr belterületén egy 31 éves budapesti lakost, aki festékszóró spray-vel mintegy 25 méter hosszan firkálta össze a vasúti zajvédő fal felületét.

Graffitist értek tetten körzeti megbízottak Balatonkeresztúron

Az egyenruhások a férfit elfogták és előállították a Marcali Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók L. Zoltánt rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Graffitist értek tetten körzeti megbízottak Balatonkeresztúron

Graffitist értek tetten körzeti megbízottak Balatonkeresztúron

Graffitist értek tetten körzeti megbízottak Balatonkeresztúron

Korábbi esetek videón

A graffitizés alaposan megosztja olvasóinkat. Sokak szerint művészi, hozzáad a környezethez, mások szerint viszont rongálás, még akkor is, ha a kép esetleg látványos. A falfirka ugyanis általában nem a graffitis saját tulajdonában lévő falára kerül, hanem máséra. 

A vasúttársaságok gyakori elszenvedői a firkálásoknak és sok millió forintjukba kerül a kívül-belül összefújt vasúti kocsik tisztítása, amiket addig gyakran kivonnak a forgalomból.
 
Vas megyében Balogunyom közelében vesztegelt sokáig egy összefirkált kocsikból álló szerelvény.
 

 

 

Idén januárban beszámoltunk arról, hogy a GYSEV feljelentése után a rendőrség elfogta a vonatfirkálókat. A vasúttársaság ezután jelezte, hogy hajlandó eltekinteni az elkövetők bíróság általi megbüntetésétől, ha a tettesek jóvátételi munkát végeznek a vasúttársaságnál.
 
Összefirkált vasúti kocsi
 
Az elkövetők közül hárman éltek a lehetőséggel, ők a bűncselekmény súlyosságától függően 30 és 130 közötti munkaórát töltöttek a GYSEV-nél: személykocsikat takarítottak, InterCity-kocsik szőnyeg és kárpittisztítását végezték, tisztították a mellékhelyiségeket és részt vettek a járművek külső mosásának kézzel végezhető munkafolyamataiban.

Kapcsolódó hírek

Szavazás

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.