2015. január 28.

Körözik a metrót dobáló, vonatokat elcsúfító graffitiseket

A fiatalok metrószerelvényt dobáltak meg festékes vödrökkel és vonatot firkáltak össze. Videóra rögzítették a cselekedeteiket, csak a kamerát ottfelejtették a tetthelyen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitánysága rongálás vétség és közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást H. László Gergő 23 éves budapesti lakos és társai ellen.

 

 

A gyanú szerint a férfi és társai 2015. január 22-én 3 óra körüli időben a Budapest IV., Elem utcai járműjavító telephelyen egy ott álló szerelvény egyik oldalát festékszóróval összefestették. A tevékenységüket a telep biztonsági őre megzavarta, így a társaság tagjai elfutottak a helyszínről. A menekülés közben kameráikat a vonat mellett felejtették. A nyomozók az eszközöket lefoglalták, tartalmát elemezték és megállapították, hogy nem csak a graffitizést rögzítették a fiatalok, hanem más bűncselekmény elkövetését is. A felvételen látható, hogy egy csoport tagjai egy felüljáróról piros és sárga színű festékkel leöntöttek egy metrószerelvényt.

A bátor fiatalok maszkokban öntik le a metrószerelvényt

A bevezetett nyomozási cselekmények eredményeként az újpesti nyomozók azonosították H. László Gergőt és 2015. január 25- én tartózkodási helyén elfogták. A férfi gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmények elkövetését és elmondta, hogy 2013. december 8-án a reptérre vezető gyorsforgalmi úton lévő felüljáróról öntötték le a szerelvényt.

A kamerát a helyszínen hagyták - saját magukat buktatták le vele

A 23 éves budapesti lakos két társát, a 23 éves Tóth Dávidot és a 26 éves Győri Patrikot azonosították a rendőrök és körözésüket rendelték el.

Róluk az alábbi felvételek állnak rendelkezésre:
20152801101937

20152801101947

H. László Gergő ellen a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le, egyben előterjesztést tettek a férfi előzetes letartóztatásának indítványozására.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható személyeket felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs:8-16, p:8-13), a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.