2015. július 21.

Forró autóból mentettek kutyát Szombathelyen

A sokkos állapotban lévő francia bulldogot egy járókelő vette észre Szombathelyen, a Szelestey utcában egy parkoló autóban.

Egy hölgy sétált Szombathelyen a Szelestey utcában, amikor nyüszítő, síró hangra lett figyelmes. Először arra gondolt, hogy egy kisbaba sírhat, és mivel az autók felől érkezett a hang, elkezdte keresni a gyereket.

Forró autóba zártak egy kutyát SzombathelyenGyerek helyett egy már sokkos állapotban lévő kutyát talált egy forró autóba bezárva, ránézett a kocsin lévő parkolójegyre és kiderült, hogy több mint húsz perce lehetett a tűző napon álló autóban a kutya. Igaz, hogy az egyik ablakot néhány centiméterre lehúzták, de ez a 32 fokos kánikulában, a tűző napon álló autóban gyakorlatilag semmit nem ér, ezért segítséget kért a közelben állóktól, akik hívták a rendőröket és az állatmentőket. Amíg ők kiértek, az autó ablakát lejjebb rángatták, így ki tudták nyitni az ajtót.

A nagyon rossz állapotban lévő, hányó és remegő kutya nem tudott lábra állni. Amíg a segítség megérkezett, vizet locsoltak rá és próbálták hűteni az állatot. Az állatmentők az állatkórházba szállították, állapotáról nincs információnk. Valószínű, hogy az állat elpusztult volna, ha percekkel később érkezik a segítség.

A rendőrök állatkínzás bűncselekménye miatt eljárást indítottak a tulajdonos ellen.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.