Barion Pixel
2015. július 21.

Videó: így szenvedett a forró autóban hagyott kutya Szombathelyen

Egy utcán sétáló asszony hallotta meg a furcsa hangot és a zaj forrásának keresésére indult. Azt gondolta, csecsemő van valahol, de kutyát talált egy Mercedesben. Azonnal segítséget hívott, a videót ezután rögzítette.

 

 
 
Baánné Győrfi Krisztina elmondta, a kutya a tekintetével és gesztusaival könyörgött a segítségért. Azonnal tudta, hogy az állatnak nincs sok ideje a hőgutáig.

-Elöször befutottam a dohányboltba, kijöttek a fiúk, majd elmentek, hogy felhívják a Fekete István Állatvédő Egyesületet. Addig én ott maradtam a kutyával, akkor készitettem a felvételt is - elevenítette fel a történteket az asszony. - Utána vettem észre, hogy vér szivárog az eb szájából. Akkor megint visszaszaladtam a dohányoshoz és az ott lévő vásárló azonnal odafutott az autohoz egy csavarkulccsal, hogy betörje az ablakot. Ekkor már többen odajöttek.
 
Az ablak betörésére végül nem került sor, mert egy férfi lejjebb tudta tolni az ablakot és így kinyitották az ajtót, majd kiemelték a kutyát, ami akkor már nem tudott lábra állni. A kutya teste forró volt, a szomszédos boltból hoztak vizet, azzal locsolták. Baánné pedig hívta a 112-őt.
 
A kutya gazdája ezután kb. negyed órával érkezett az autóhoz és felháborodott azon, hogy kinyitották a kocsiját. A huszonéves tulaj el akart menni a habot hányó kutyával, de a helyszínen lévők nem engedték, mondták, hogy várja meg a rendőröket. Az asszony szerint a rendőrség komolyan vette az ügyet és az állat gazdáját elvitték, hogy felvegyék a jegyzőkönyvet, a francia bulldogot pedig állatmentővel vitték állatkórházba.
 
Baánné később felhívta az állatkórházat, ahol megnyugtatták: a kutya jó eséllyel túléli a mai kalandot.
 

Forró autóba zártak egy kutyát Szombathelyen



 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.