Barion Pixel
Szerző: Komárom-Esztergom MRFK 2021. március 16.

Bódultan hajtott szembe az M1-es autópálya forgalmával a sofőr, miután autójával belehajtott egy shop bejáratába

A leállósávban haladó jármű miatt a rendőrség lassította az autópálya forgalmát, végül egy tatai pihenőben találtak rá a rendőrök. A kábítószerteszt pozitív értéket jelzett.

Egy 35 éves férfi és a 43 éves nő ismerőse 2021. március 16-án 3 óra 30 perc körül, az M1-es autópálya egyik pihenőjében lévő shopban vásárolt. A férfi és a nő kis idő elteltével kiment a vásárlói térből. Mindketten zavartan viselkedtek, a férfi váratlanul beült az autójába, és a járművel nekihajtott a shop bejáratának. Ezt követően a töltőállomás területét elhagyta és a behajtani tilos jelzőtábla ellenére - a Győr felé vezető oldalra - a menetiránnyal szemben felhajtott. A továbbiakban a leállósávon közlekedett Budapest felé.

A járőrök, a baleset elkerülése érdekében az autópálya forgalmát lassították. A 35 éves ácsi lakos Tata térségében megállt egy pihenőben, ott igazoltatták a rendőrök. A nőt és a férfit is előállították, a velük szemben alkalmazott kábítószerteszt pozitív eredményt jelzett.

A két személy ellen kábítószer birtoklása vétség miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség ezen kívül még közúti veszélyeztetés miatt indított eljárást, valamint vizsgálja, hogy a járművezetés bódult állapotban bűncselekmény megvalósult-e. A pályatesten történt esemény során anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt. 

Címlapképünk illusztráció.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.