Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2022. március 11.

Elzárást indítványoztak vezetéstől többszörösen eltiltott sofőrökkel szemben Vas megyében

Néhány sofőr már többször horogra akadt és úgy tűnik, hogy a többszörös eltiltás sem veszi el a kedvüket a vezetéstől, "az autó nem jogosítvánnyal megy" elvet követve. Az ügyészség fogházbüntetés kiszabását indítványozta több vasi járművezetővel szemben.

A Szombathelyi Járási Ügyészség 3 rendbeli járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége és 2 rendbeli ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2021 júliusában, a 87-es számú főúton közepesen ittasan
személygépkocsit, 2021. szeptemberében, Szombathelyen enyhe fokban ittasan segédmotoros kerékpárt, 2022. januárjában, Szombathelyen személygépkocsit vezetett annak ellenére, hogy őt a szabálysértési hatóság 2021. júniusában, majd 2021.
augusztusában (ismételten) eltiltotta a közúti járművek vezetésétől.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlott fogházbüntetésre ítélését, valamint közügyektől eltiltását, továbbá (ismételt) közúti járművezetéstől eltiltását indítványozta.

Egyszer már elzárással sújtották, de újra vezetett


A Sárvári Járási Ügyészség járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt emelt vádat azzal a rovott múltú férfival szemben, aki a vád szerint 2022 januárjában, Vas megyében a 84-es számú főúton annak ellenére vezette az ismerőse tulajdonát képező személygépkocsit, hogy őt a szabálysértési hatóság 2021. februárjában jogerőre emelkedett határozatával járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértése miatt szabálysértési elzárással sújtotta és eltiltotta a közúti járművek
vezetésétől.

A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottal szemben elzárás és (ismételt) közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

Címlapképünk illusztráció.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.