Barion Pixel
Szerző: BRFK / 112Press 2020. november 03.

Halálos baleset videón - 17 éves, jogosítvány nélküli fiatal sodródott oszlopnak Mitsubishivel Budapesten

A rendőrség nyilvánosságra hozta a térfigyelő kamerák felvételeit a Károly körúti balesetről. Egy 17 éves fiatalember meghalt, 14 éves utasa életveszélyesen megsérült.

A halálos balesetet megörökítő  videó megtekintését minden olyan fiatalnak javasoljuk, aki tervezi a jogosítvány megszerzését, vagy az elmúlt egy évben szerzett vezetői engedélyt.

A 17 éves sofőr nem rendelkezett vezetői engedéllyel, ahogyan vezetői tapasztalattal sem. Egy jobbra ívelő kanyarban vesztette el uralmát a járműve felett, majd az autó villanyoszlopnak csapódott. Az autó vezetőjének nem volt esélye a túlélésre. 14 éves utasa életveszélyesen megsérült.



A rendőrség közleménye alapján a Budapest V. kerületében, a Károly körúton 2020. november 1-jén történt halálos baleset vizsgálata szakértők bevonásával folytatódik. Az ütközéskor az autó összeroncsolódott, így azt, hogy az autót vezető fiú és utasa használta-e a biztonsági övet, orvosszakértő tudja megállapítani. A balesetben elhunyt fiatal jogosítvány nélkül vezetett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya közúti baleset gondatlan okozása miatt folytatja a büntetőeljárást.

Több újság is megírta, hogy a sofőr feltűnt egy televíziós tehetségkutatóban, ahol országos ismeretségre tett szert.

Remélhetőleg a halála kapcsán több szülő is elbeszélget gyermekével a látottak alapján. De nem csak az a fontos, hogyan vezessen a fiatal, hanem az is ugyanannyira fontos, hogy kinek az autójába ül be utasként.

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.