Szerző: Vas Megyei Főügyészség / Fotó, videó: 112Press 2022. január 20.

Ittasan vezetett munkagéppel okozott súlyos balesetet Szentpéterfán - vádat emeltek a vezető ellen

A testvérpár egy utcai padon ülve beszélgetett 2021. márciusában Szentpéterfán, amikor egy érkező dömper nekiütközött a falnak a pad felett. Mindketten súlyosan megsérültek, a munkagép ittas vezetője ellen vádat emeltek.

A Szombathelyi Járási Ügyészség súlyos egészségromlást okozó ittas járművezetés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint érvényes vezetői engedéllyel nem, csak gépkezelői igazolvánnyal rendelkezett és 2021 márciusában enyhe fokban ittasan vezetett egy munkagépet a Vas megyei Szentpéterfán.

 

 

 

A vádlott haladási iránya szerinti jobb oldalon, az egyik lakóház előtt 20 méter hosszan 7 méter széles várakozóhely van az út mellett, ahol az épület falánál elhelyezett padon ült a két sértett.

Testvérpárt ütött el munkagép Szentpéterfán

A vádlott jobbra kis ívben kanyarodott a várakozóhelyre, azonban nem tudott megállni, hanem a munkagép elején lévő fémből készült szállító puttonnyal nekiütközött a padon ülő sértetteknek, akiket az épület falának szorított.

A baleset következtében az egyik sértett hat-nyolc hónap tényleges gyógytartamú, súlyos egészségromlást okozó sérüléseket, a másik sértett súlyos sérülést szenvedett.

Testvérpárt nyomott falhoz egy dömper Szentpéterfán - súlyosan megsérültek
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.