Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2023. szeptember 13.

Árokba repített egy KIÁ-t a figyelmetlenül kanyarodó sofőr VW-je Szombathely határában

A 86-os és 87-es főutak szakaszára kanyarodott rá az áruházak parkolójából egy idős német férfi, de az autójával a főúton érkező KIA elé került, amivel ütközött. A vétlen sofőrnek annyiból szerencséje volt, hogy a forgalmas úton szemből nem érkezett kamion, vagy másik gépjármű.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt Szombathely határában, a 86-os és 87-es főutak közös szakaszán.

KIA elé hajtott egy VW a 86-os és 87-es főutak közös szakaszán

A TESCO és a Praktiker áruházak parkolójából hajtott ki a főútra egy német rendszámú Volkswagen. A sofőr nem vette észre a menetiránya szerinti bal oldalról érkező KIÁ-t. Az érintett szakaszon 90 km/órás sebességgel haladhatnak a járművek.

KIA elé hajtott egy VW a 86-os és 87-es főutak közös szakaszán
A KIÁ-t vezető nő balra húzta a kormányt, hogy elkerülje a balesetet, de érintőlegesen ütközött a szabálytalan járművezető autójával. A vétlen sofőr kocsija ekkor már irányíthatatlanul áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol éppen nem érkezett szemből kamion, vagy gépjármű, majd a töltésről lerepülve árokfalnak csapódott.

KIA elé hajtott egy VW a 86-os és 87-es főutak közös szakaszán


Az autóban ülők közül mindenki használta a biztonsági övét. A KIA középkorú vezetője az elsődleges adatok alapján nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, őt szombathelyi tűzoltók segítségével juttatták el a mentőautóhoz. A balesetet okozó férfi könnyű sérülést szenvedett, a mellette ülő idős felesége pedig nem sérült meg.

KIA elé hajtott egy VW a 86-os és 87-es főutak közös szakaszán


A mentés és a helyszíni szemle ideje alatt rendőri irányítással, egy sávon haladhatott a forgalom az érintett szakaszon. Nagy torlódás alakult ki, ami  miatt beálltak a közeli körforgalmak is, így a Vépi útról és a Zanati útról is csak nehezen lehetett kihajtani.

Nagy torlódás alakult ki az érintett útszakaszon és a becsatlakozó utakon

Tovább növelte a dugót, hogy az adott irány elindításakor többen beragadtak, mivel a kocsiból kiszállva nézelődtek, vagy pl. videót néztek a volán mögött.

KIA elé hajtott egy VW a 86-os és 87-es főutak közös szakaszán

Volt olyan autóvezető férfi, aki éles szemmel észrevette, hogy az előtte lassan haladó kocsisor mellett van három "szabad" sáv, így inkább ott folytatta az útját és nem zavarta az úttesten álló roncs és a rendőrautó sem.

A balesetet szenvedett járművek elszállítása után az úttest letakarításánál a helyszínelő is segített, hogy a sávokat mielőbb megnyithassák a forgalom előtt.

A helyszínelő is segített az úttest letakarításában, hogy mielőbb megnyithassák a lezárt sávokat


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.