Barion Pixel
Szerző: Sárvári Járási Ügyészség / Szombathelyi Járási Ügyészség 2019. szeptember 24.

Fel akarta gyújtani magát egy férfi, mert elhagyta az élettársa

Megfenyegette volt élettársát, hogy felgyújtja magát egy férfi, miután hónapok óta telefonhívásokkal és sms-ekkel zaklatta. Egy másik esetben a sógornőjét és saját apját fenyegette meg életveszélyesen egy férfi. Mindkét esetben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozza az ügyészség.

A Sárvári Járási Ügyészség volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a középkorú férfival szemben, aki a vád szerint nem tudott belenyugodni abba, hogy volt élettársa elhagyta, ezért 2018. márciusától 2018. júniusáig 39 alkalommal felhívta, valamint 1175 sms-t küldött neki és ezzel a sértettet rendszeresen
háborgatta azért, hogy a magánéletébe önkényesen beavatkozzon.

A kép illusztráció - Fotó: 112Press

Ezt követően a vádlott 2018. júniusában elment a sértett egyik Vas megyei községben lévő családi házához, és az egyik kezében egy benzinnel megtöltött kannával, míg a másik kezében egy öngyújtóval bement a házba és az ott egyedül tartózkodó sértettet felelősségre vonta, hogy hol és kivel töltötte az előző estét, majd azzal fenyegette meg, hogy ha nem válaszol a kérdésre, akkor felgyújtja magát.

A vádlott fenyegetésére sem kívánt válaszolni a sértett, ezért a vádlott a köntösét kezdte rángatni, majd többször megütötte a sértettet, aki 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását és azt indítványozta, hogy a bíróság rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét, valamint kötelezze a felmerült 170.000 Ft bűnügyi költség megfizetésére.

 

Sógornőjét és saját apját fenyegette megöléssel - felfüggesztett szabadságvesztést idítványoz az ügyészség

A Sárvári Járási Ügyészség zaklatás vétsége és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2018. júliusában az egyik Sárvárhoz közeli községben megfenyegette sógornőjét, hogy összetiporja autóval, kerék alá teszi a fejét, valamint elvágja a torkát.

Miután a vádlott édesapja a nő segítségére sietett, a vádlott az édesapját is megfenyegette azzal, hogy összetiporja, agyonüti.

Egy nap elteltével a vádlott ismét szidalmazta a sógornőjét, aki miután a vádlott kiabálását meghallotta, be akart szállni a tanú gépkocsijába, eközben a vádlott a gépkocsi ajtaját nekilökte a sértett fejének, aki 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását és azt indítványozta, hogy a bíróság kötelezze a vádlottat a felmerült 133.000 Ft bűnügyi költség megfizetésére.

 

Forgalomból kivont teherautók rendszámát cserélte ki - pénzbüntetést kapott

A Szombathelyi Járási Ügyészség egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2019. júliusában Szombathelyen a saját forgalomból kivont tehergépkocsijának rendszámtábláit levette és azokat egy másik, forgalomból kivont tehergépkocsira tette fel.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével - büntetővégzéssel - pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

A kép illusztráció.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.