Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2019. szeptember 13.

Telefonszámot kért, majd zaklatni kezdett egy vonaton megismert férfi

Vonaton kötött ismeretség után kezdett zaklatásba egy férfi. Nem csak a telefonján üzengetett, hanem a munkahelyén és orvosa előtt is le akarta járatni a sértettet. Egy másik esetben pénztárcát lopott egy nő egy szombathelyi áruház csomagoló pultjáról. Pénzbüntetés kiszabását javasolja az ügyészség.

A Szombathelyi Járási Ügyészség zaklatás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2017. novemberében a Celldömölk és Porpác között közlekedő vonaton ismerkedett meg a sértettel, aki megadta a vádlottnak a
mobiltelefonszámát.
2018. januárjában a vádlott többször hívta a sértettet, aki közölte vele, hogy nem akar tőle semmit és többet ne is hívja. Ezt követően a vádlott üzenetküldő szolgáltatáson keresztül rendszeresen üzeneteket küldött a sértett részére, majd 2018. februárjától 2018. április végéig hetente többször a vonaton kívánta a kapcsolatot felvenni vele az akarata ellenére.
A vádlott azért, mert a sértett elutasította a közeledését, 2018. április végén és május elején a sértett munkahelyi felettesének, valamint orvosának több üzenetet küldött, melyekben a sértettet rossz színben akarta feltüntetni és durva, becsmérlő megjegyzéseket tett rá.
A vádlott a cselekményével önkényesen avatkozott be a sértett magánéletébe, őt rendszeresen háborgatta.
A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására és 330.000 Ft bűnügyi költség megfizetésére tett indítványt.

Internetes portálon keresztül üzentek a tolvajnak -  az ellopott összegnek csak egy részét küldte vissza

A Szombathelyi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a vád szerint 2019. áprilisában ellopta a sértett egyik szombathelyi áruházban a csomagoló pultra letett pénztárcáját a benne lévő 78.000 Ft-al, 90 euroval és okmányaival együtt.
Miután a sértett észlelte a lopást, visszament a boltba és az alkalmazottakkal együtt megtekintette a biztonsági kamerafelvételt. A bolt egyik dolgozója felismerte azon a pénztárcát ellopó nőt és az egyik internetes portálon keresztül felszólította, hogy hozza vissza az erszényt.
A felszólítást követően a vádlott a pénztárcát az okmányokkal és 3.500 Ft-al visszaküldte az üzletbe.
A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta és a sértett kárának megtérítését szorgalmazza.

A címlapkép illusztráció.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.