Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2017. december 14.

Szexhirdetést adott fel a nevében, majd leütötte és arcon szúrta volt barátnőjét a vasi fiatalember

A Vas megyei fiatalember nem nyugodott bele a szakításba, először Interneten zaklatta volt barátnőjét, szexhirdetést adott fel a nevében, végül leütötte, majd arcon és nyakon szúrta.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványozta annak a fiatal férfinak az előzetes letartóztatását, aki késsel támadt a volt barátnőjére 2017. december 11. napján a reggeli órákban egy Szombathely közeli településen.

A megalapozott gyanú szerint a férfi nem tudott belenyugodni a szakításba, ezért 2017. márciusa óta naponta próbált kapcsolatba lépni a sértettel telefonon és egy internetes közösségi oldalon. A gyanúsított több olyan elektronikus levelet is küldött a sértettnek, amiben megöléssel fenyegette meg.

A gyanúsított továbbá regisztrált a sértett nevében különböző partnerkereső oldalakra, ahol megadta a sértett személyes adatait és szexuális tárgyú felhívást is közzétett.

A Szombathelyi Járásbíróság 2017 novemberében elrendelte a gyanúsított távoltartását a sértettől. Az intézkedés tartama alatt a gyanúsított köteles volt távoltartani magát a sértett lakóhelyétől, az általa látogatott oktatási intézménytől, valamint tartózkodni attól, hogy a sértettel érintkezésbe lépjen.

A gyanúsított ennek ellenére tovább folytatta a sértett zaklatását, sőt 2017. december 11. napján megtámadta a sértettet a lakóhelye közelében. A gyanúsított először egy husánggal rontott a sértettre, akit több alkalommal fejbe vágott. A sértett az ütések hatására elesett, ekkor a gyanúsított ráült és egy kést vett elő, amivel megszúrta az arcát és a nyakát.

A sértettnek sikerült kiszabadulni a gyanúsított szorításából, és az utcán tartózkodóktól kért segítséget. A gyanúsított ekkor elmenekült a helyszínről, azonban a rendőrség elfogta a közelben.

A gyanúsított cselekményei súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, zaklatás vétsége és személyes adattal visszaélés vétsége megállapítására alkalmasak. Az ügyészség azért kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását, mert a büntetőeljárás és a távoltartás hatálya alatt újabb bűncselekményt követett el, és fennáll annak a veszélye, hogy
szabadlábon hagyása esetén a bűncselekmények elkövetését folytatná, és a bizonyítást megnehezítené.

A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítvánnyal egyezően egy hónap időtartamra elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.


(Címlapképünk illusztráció.)


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.