Barion Pixel
Szerző: Szombathelyi Törvényszék / Fotó: Illusztráció 2022. március 18.

Nem sikerült a békülés - fejszével követelte vissza a hotelszoba árát a csalódott férj

A vádlott korábban többször bántalmazta a feleségét, emiatt megromlott a kapcsolatuk. A férfi pl. fejbe rúgta az előtte földre leszorított feleségét, mivel az harapással akart kiszabadulni. Az asszony elköltözött a férfitől, de amikor visszatért Sárvárra, akkor nem volt hol aludnia, ezért a férje kivett egy hotelszobát, ahol együtt töltöttek két éjszakát. Nem volt jó ötlet.

A Sárvári Járásbíróság 1 rendbeli felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete, 1 rendbeli testi sértés vétségével, és becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt halmazati büntetésül kettő év végrehajtandó börtönre ítélt egy büntetett előéletű férfit, kötelezte továbbá 264.336 forint bűnügyi költség megfizetésére.

A tényállás szerint a vádlott és a sértett 2017-ben kötött házassága megromlott, köztük gyakorivá váltak a veszekedések. Ezek során a vádlott többször tettlegesen is bántalmazta feleségét. Így például 2019 májusában találkozott a sértettel egy sárvári ingatlanban, ahol szóváltásba keveredtek, amely végül ismét tettlegességbe torkollott, annak során pedig a vádlott a sértettet megragadta és a földre szorította, aki próbálva menekülni a vádlott szorításából megharapta a vádlott kezét, amely miatt a vádlott a még földön fekvő sértettet fejbe rúgta, majd miután a sértett felkelt, a vádlottal egymást ráncigálták, amely során a vádlott fejbe ütötte a sértettet.

A vádlott és a sértett – megromlott kapcsolatuk ellenére – 2019. július 7-én ismét találkoztak egymással Sárváron. Mivel a sértettnek nem volt hol aludnia, a sértett és a vádlott aznap kivett egy hotelszobát Sárváron, ahol két éjszakát töltöttek együtt.

A két éjszaka árát, 39.000 forintot, másnap a vádlott fizette ki, majd 2019. július 9-én reggel mindketten távoztak a szállodából, a sértett pedig az esti órákban visszament busszal édesanyja Vas megyei otthonába. Másnap, 2019. július 10-én a vádlott telefonon hívogatni kezdte a sértettet, majd a déli órákban megjelent a sértett Vas megyei tartózkodási helyén, ahol a retesszel bezárt kaput kinyitotta és bement az udvarra, majd szidalmazni kezdte a sértettet, aki az udvaron található műhelyben bújt el. Mivel a vádlott a sértettet nem találta, távozott az udvarból.

A vádlott ezt követően azonban rövid időn belül visszatért, és ismét bement az udvarba, a sértett pedig akkor már az udvaron ült egy fotelben, a visszatérő vádlott pedig ismét szidalmazni kezdte, majd a fáskamra mellett leállított fejszét a kezébe vette és azt lefelé tartva lóbálni kezdte, majd azért, hogy jogosnak vélt vagyoni igényének érvényt szerezzen, megfenyegette a sértettet azzal, hogy „szétüti”, „levágja a fejét”, „szétrugdossa”, „megöli”, ha nem adja vissza azt a pénzt, amit a vádlott a két éjszakáért fizetett a sárvári hotelben.

A kép illusztráció

A sértett eközben felugrott a fotelból és rákiabált a vádlottra, hogy távozzon az udvarból, és közölte vele, hogy kihívja a rendőrséget, majd tárcsázta a 112-es segélyhívó számot, amire a vádlott a fejszét elhajította, és távozott az udvarból, cselekménye így kísérleti szakban rekedt, azonban a rendőrök kiérkezéséig a helyszínen maradt.

A bíróság a vádlott bűnösségét ezen ügyektől függetlenül elkövetett csekély mennyiségű kábítószer, fogyasztás céljából tartásával elkövetett kábítószer birtoklásának vétségében is megállapította.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és a védő elsődlegesen felmentésért, illetve a kiszabott szabadságvesztés enyhítése, továbbá végrehajtásának felfüggesztése érdekében jelentettek be fellebbezést.

A fénykép illusztráció, egy másik bűnügy bizonyítékai között szerepelt.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.