Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság /112 Press 2018. november 27.

Fedélzeti kamera felvétele buktatta le a szabálytalan sofőröket

Egy-egy dashcam felvétel „okozta a vesztét” annak a két gépjárművezetőnek, akiknek közlekedési kihágását egy másik jármű fedélzeti kamerája rögzítette a vasi megyeszékhelyen. A felvételek egy internetes portálra is felkerültek, amelyeken látszik, hogy a sofőrök nem tartották be a közlekedési szabályokat. A Szombathelyi Rendőrkapitányság mindkét esetben eljárást indított.

Egy helyi férfi személygépkocsival közlekedett 2018. szeptember 25-én a Vörösmarty Mihály utcában, amikor a Szelestey László utcába történő bekanyarodása során járművével nem az útburkolati jelek által meghatározott forgalmi sávba sorolt be, valamint autójával a záróvonalon is áthajtott. A gépjárművezetővel szemben a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés elkövetése miatt pénzbírság kiszabására került sor.

 

Ugyancsak szabálytalankodott – és a forgalommal szemben haladt autójával – 2018. október 1-jén az a sofőr, akinek  manőverét szintén egy másik autó fedélzeti kamerája örökítette meg Szombathelyen. A jármű vezetője kocsijával a Hollán Ernő utca kereszteződésénél szabálytalanul kanyarodott ki a Szily János utca irányába, figyelmen kívül hagyva az oda kihelyezett, behajtást tiltó közúti jelzőtáblát. A jármű üzemben tartójával szemben a rendőrség közigazgatási bírságot szabott ki.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.