Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. október 16.

Értékszállító autó hajtott árokba vad miatt Kőszegnél

A 87-es főúton ugrott őz a Peugeot értékszállító jármű elé, a sofőr elmondása alapján. A felázott padkáról már nem tudott visszatérni a járművezető.

Lukácsháza felől tartott Kőszeg irányába egy Peugeot értékszállító furgon, amikor a sofőr elmondása alapján a Gyöngyös patak felől egy őz ugrott a kocsi elé.

Autómentő vontatta ki a sáros árokból az értékszállítót Kőszegnél

A sofőr fékezett és jobbra húzta a kormányt.

Autómentő vontatta ki a sáros árokból az értékszállítót Kőszegnél


A vaddal ugyan nem ütközött, de a felázott padkáról már nem tudta visszakormányozni a járművet, ami így egy jelzőtáblát kidöntve árokba hajtott.

Az áradó Gyöngyös felől szaladt az útra az őz a sofőr elmondása alapján

A sok csapadék miatt felázott talaj sikeresen fékezte a járművet, ami így sem fának, sem újabb táblának nem ütközött neki. Személyi sérülés nem történt.

A felázott talaj hatékonyan lassította a járművet

Az értékszállítót autómentő vontatta ki a sárból, majd némi takarítás után saját kerekein folytathatta az útját, elsőként egy közeli autómosóig.

A Magyar Közút munkatársa takarította le az úttestet

Mintz sok más esetnél, itt is megismételjük a tanácsunkat: kis termetű vad, így pl. őz esetén sem célszerű elrántani a kormányt az ismeretlenbe. Fékezni kell és sávban tartani a járművet, még akkor is, ha az ütközik a vaddal. Több száz baleseti helyszín tapasztalata alapján így van a legnagyobb esély elkerülni egy nagyobb balesetet, ami esetleg személyi sérüléssel is járhat.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.