Szerző: BRFK 2020. október 06.

Emberrablással kapcsolatban adtak ki körözést - 20 millióért törték csontját az elrabolt férfinek

Az elhurcolt férfinek eltörték a lábát, hogy ne tudjon elmenekülni. Ezután baseballütővel és vascsővel még több ütést mértek rá, amelynek következtében eltört a kulcscsontja, az arccsontja és testén számos zúzódás is keletkezett.

Az emberrablásról júliusban már részletesen beszámoltunk. Akkor már négy feltételezett tettest fogott el a rendőrség. Időközben két újabb felétételezett elkövető került a rendőrség látókörébe.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály 01000/3025/2020. bűnügyi számon emberrablás bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást, amellyel összefüggésben keresik a 47 éves Vujkov Ákost és a 40 éves Bereczki Zoltán Róbertet.

Bereczki Zoltán Róbert

A nyomozás adatai szerint B. György és társai 2020. július 6-án délelőtt megjelentek egy 44 éves férfi XIV. kerületi házának garázsánál, ahol megverték, majd egy autó hátsó ülésére tuszkolták és egy műhelybe vitték. A férfinek a műhelyben – hogy ne tudjon elmenekülni – eltörték a lábát. Ezután a férfire baseballütővel és vascsővel még több ütést mértek, melynek következtében eltört a kulcscsontja, az arccsontja és testén számos zúzódás is keletkezett.

A gyanú szerint az emberrablók a férfit azzal fenyegették meg, hogy amennyiben nem szerez 20 millió forintot, akkor elássák és a családján is bosszút állnak; végül a férfitől nem sikerült pénzt szerezniük és másnap a Gyömrői úti felüljárónál szabadon engedték.

Vujkov Ákos

A bűncselekmény feltételezett elkövetői közül három férfit a budapesti nyomozók július 9-én elfogtak, egy társuk pár nappal később feladta magát a rendőrségen.

A nyomozók az eljárás során azonosítottak további két férfit, akik a nyomozás adatai szerint a bűncselekmény elkövetésében részt vettek; a 47 éves Vujkov Ákos ellen augusztus 13-án, a 40 éves Bereczki Zoltán Róbert ellen szeptember 23-án adtak ki elfogatóparancsot.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.