Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság / 112Press 2022. október 28.

Erős fékezés után járdára sodródott, majd rendőrautónak ütközött egy embercsempész áruszállító Fordja Szombathelyen

A francia rendszámú áruszállító 50 méteres fék és sodródásnyom után hajtott járdára, majd a sofőr és utasai kiugrottak a járműből és elszaladtak. A teherautó egy rendőrautónak ütközött.

A 112Press információja alapján a teherautó nagy sebességgel hajtott be a szombathelyi Zanati útra, majd egy gyalogátkelőhelynél vészfékezett és hosszú sodródás után ugratott járdára. A teherautó ezután gurulni kezdett és ütközött egy rendőrautóval. A rendőrök minden elmenekülőt elfogtak. Az eset során egy jelzőtábla is kitörött.

A Magyar Közút munkatársai gondoskodnak a megállni tilos jelzőtábla pótlásáról

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye:

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Győri Osztályának információi alapján az egyenruhások 2022. október 28-án a hajnali órákban, egy Szombathely irányába közlekedő francia forgalmi rendszámú tehergépkocsit akartak intézkedés alá vonni.

A járműből elmenekülő összes embert elfogták a rendőrök Fotó: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A tunéziai állampolgárságú gépkocsivezető haladása során eddig tisztázatlan körülmények között felhaladt a gyalogjárdára, majd az úttestre visszatérve egy szolgálati gépkocsinak ütközött. Az ütközést követően a járműből a gépkocsivezető és több utasa is kiszállt és elfutott a helyszínről, őket a járőrök a környező utcákban elfogták.

Hosszú fék és sodródásnyomot rögzítettek a rendőrök

A balesetben személyi sérülés nem történt. A sofőrön kívül a tehergépkocsiban tizenhat személy utazott, akik marokkói és tunéziai állampolgárnak mondták magukat. Az utasok a rendőri intézkedés során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A tunéziai állampolgárságú sofőrrel szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

A gyalogátkelőhelynél kezdett fékezni a sofőr

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője, vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.