Szerző: 112Press 2019. december 26.

Újabb vadbaleset a kőszegi egyenesnél - Skoda és Fiat rongálódott meg

Őzet ütött el egy osztrák rendszámú autó, a vad a levegőbe repült és egy német rendszámú járműre esett Szombathely és Gyöngyösfalu között.

A Skoda vezetője már nem tudta elkerülni az ütközést az egyik őzzel

Szombathely felé tartott a 87-es főúton egy osztrák rendszámú Skoda, amikor az autó elé jobbról, a mezőről három őz szaladt.

A vad a helyszínen kimúlt

Az autót vezető osztrák nő fékezett, de elütötte az egyik őzet, ami a levegőbe repült és a szemből érkező, szinte már álló Fiat tetejére zuhant, majd onnan lecsúszva letörte a jobboldali tükrét.

A Fiat tetejére zuhant az elütött őz a 87-es főúton

A balesetben személyi sérülés nem történt, a vad a helyszínen kimúlt.

Vadveszélyre figyelmeztető tábla a 87-es főút mellett

A Fiatot vezető magyar német állampolgárságú nő a 112Press kérdésére elmondta, hogy látta a rohanó vadakat, ezért fékezett, a másik sofőr viszont a kanyar és a bozót miatt csak az utolsó pillanatban vehette észre őket.

k2

Az osztrák hölgy a baleset után jólláthatósági mellényt vett fel és a gyermekére is ilyet adott, majd a kanyarban, az autójától megfelelő távolságra  az úttestre kihelyezte az elakadásjelző háromszöget, amit itthon sajnos nagyon kevesen használnak, pedig ez időben figyelmeztetheti a sofőröket a várható veszélyre.

Az elakadásjelző háromszög időben figyelmeztet a veszélyre

Hat nappal korábban a kőszegi egyenes másik, Kőszeg felőli oldalán hét autó rongálódott meg egy vadbaleset után. Beszámolónk az esetről:

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.